“Нове мистецтво ведення війни”: генерал пояснив, чому операція на Курщині була ефективною

Операція на Курському напрямку була ефективною завдяки тому, що Росія не очікувала таких дій. Це змінює стратегію нав’язаної затяжної війни РФ й дає можливість застосувати нове мистецтво ведення війни. Про це заявив колишній очільник Служби безпеки України, генерал Микола Маломуж в етері телеканалу “Еспресо”.

За його словами, росіяни не підготували сильних військових формувань та укріплень на Курщині.

“Ефективність досягається в операціях, на які ворог не очікує, які є дуже чутливими та системними. Однією з таких операцій є дії на Курському напрямку. Ми підготували сили й засоби, де ворог не очікував, провівши відволікаючі удари”, — зауважив генерал армії України.

Маломуж додав, що Росія зосередила свої сили на 10 напрямках на території України, а до прориву в Курській області не була готова. Там стояли солдати РФ без бойового досвіду, які не були готові до справжніх воєнних дій, тому вони здавалися у полон або втекли.

Генерал пояснив, що тікали навіть росгвардійці та представники організації “Ахмат”, а також співробітники ФСБ, які раніше говорили про утримання позицій.

“Це той формат, який діє альтернативно. Але таких операцій має бути набагато більше, щоб ворог був дезорієнтований”, — зазначив Маломуж, пояснивши, що у такий спосіб російське командування перекидатиме війська, а Україна зможе завдати основні стратегічні удари там, де ворог взагалі не чекає.

Після цього варто розпочати заходи зі звільнення українських територій, вважає військовий.

Карта прориву в Курській областіФото: соцмережі

Нагадаємо, що американські журналісти заявили, що Україна та Росія готуються до ескалації після початку бойових дій в Курській області. Українська влада евакуює 28 населених пунктів у Сумській області в очікуванні ударів у відповідь від РФ. Водночас у Міноборони Росії заявили, що на захід Курської області спрямовують додаткові сили, включно з великою кількістю військової техніки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

1 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

6 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

13 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

23 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

25 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

29 хв. ago