Оновлення облікових даних: чи продовжать терміни після 16 липня

18 травня набув чинності закон про мобілізацію, відповідно до якого усі військовозобовʼязані громадяни віком від 18 до 60 років протягом 60 днів мають оновити свої військово-облікові дані.

Цей термін добігає кінця 16 липня. Народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський зазначив, що продовжувати його навряд чи стануть. 

“Ті механізми оновлення своїх військових персональних даних через ТЦК та СП, ЦНАПи і “Резерв+” дозволяють всім громадянам України оновити вчасно свої військово-облікові дані. Але через певні політичні заяви, через те, що деякі наші колеги одразу після набрання чинності цим законом зареєстрували законопроєкт про продовження строку до 180 днів… На мій погляд, це непродумані дії, які навпаки деяких громадян України розхолоджують і дозволяють їм сподіватися, що влада продовжить цей термін, і їм нема куди спішити”, – розповів він.

На сьогоднішній день Комітет з питань національної безпеки, оборони і розвідки на своєму засіданні жодних проєктів нормативно-правових актів, законодавчих актів про продовження строку оновлення даних не приймав, наголосив Веніславський.

“Тому говорити про те, що до 17 липня, коли закінчиться 60-денний строк, ми будемо щось приймати – я думаю, навряд чи це з точки зору фізичної можливості реально. Тому я закликаю всіх громадян долучитися до процесів оновлення своїх обліково-персональних даних”, – сказав посадовець. 

Станом на 07 липня 2024 року, кількість оновлень військово-облікових даних громадянами сягнула майже 3.2 мільйона. Про це повідомили в Міністерстві оборони України. Тільки з 1 по 7 липня свої облікові дані через застосунок Резерв+, ТЦК або ЦНАП оновили 569 397 громадян.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У Воронезькій області РФ прогриміли вибухи: палає склад боєприпасів

В Росії у Воронезькій області в ніч на 7 вересня було неспокійно. Регіон атакували безпілотники,…

2 хв. ago

Відмовилися показати документи. У Харкові пояснили, чому воєнком ногами побив цивільного. Відео

На опублікованому в Мережі відео чоловік у військовій формі побив чоловіка біля під'їзду багатоповерхового будинку.…

22 хв. ago

Ізраїльська армія зруйнувала командний пункт ХАМАС

Ізраїльські військові знищили командний центр ХАМАС у Секторі Газа, який розташовувався у будівлі колишньої школи «Халіма ас-Садійя»…

29 хв. ago

Відмова Telegram розкрити дані гвалтівника стала початком справи проти Дурова – Politico

Павла Дурова, засновника популярного месенджера Telegram, затримали в Парижі за підозрою у сприянні поширенню дитячої порнографії.…

35 хв. ago

Київ був атакований “шахедами”: є падіння уламків у кількох районах міста

Внаслідок атаки російських ударних БпЛА в Печерському та Дніпровському районахКиєва зафіксовано падіння уламків. Про це повідомила КМВА. "Внаслідок атаки…

6 години ago

Вакцини не існує: у МОЗ розповіли, як небезпечна лихоманка Західного Нілу потрапляє в Україну

Хоча рівень смертності від лихоманки Західного Нілу сягає 17%, а від COVID-19 лише 2%, друге захворювання вважається…

6 години ago