Полковник провалив оборону Очеретиного і Вугледару та отримав нове звання

Полковник Олександр Луценко очолює ОТУ “Донецьк” — угруповання бригад, що відповідає за Покровський напрямок. Як відзначила нардеп Мар’яна Безугла, саме він керує цим угрупованням з часів прориву на Очеретине.

Нардеп звернула увагу на те, що у серпні, через кілька тижнів після того, як росіяни захопили Прогрес, а люди з оточення виходили, як могли і без його наказу, він отримав орден Богдана Хмельницького другого ступеня.

“Зараз його підвищили до генерала, якраз після того, як 72-й бригаді довелося самостійно і без наказу, виходити з задавненого оточення у Вугледарі. За Вугледаром не було підготовлено рубежів оборони, а змучена 72-га бригада, придані підрозділи та суміжники отримали нові пекельні завдання замість відновлення. Всі події, починаючи з Очеретиного, повʼязані з Луценком”, — заявила Безугла.

За її словами, після цього Луценко не тільки не був замінений на досвідченішого, сучаснішого, гнучкішого керівника, багато з яких на диво зараз сидять без бойових завдань, наче немає невідкладної потреби і роботи, а тепер ще й поповнив генеральську “тусовку”

“Два керівники корпусів: Луценко і Ніколюк. За провали в обороні, непідготовлені міста, тасування бригад і введення в оману тобі дають генерала, а за наполягання на правді і висвітлення ризиків — знімають. То це такий план перемоги?” — запитує нардеп.

Коломієць Надія

Recent Posts

Генпрокурор звільнив свого ексзаступника Вербицького з органів прокуратури

Офіс генерального прокурора завершив службове розслідування стосовно ексзаступника генпрокурора Дмитра Вербицького. Його результати скеровано до…

5 хв. ago

Мовних патрулів не буде: на гучну ініціативу немає грошей

Івано-Франківська міська рада не виділяє грошей на мовні патрулі, самі патрулі не запрацювали. Про це…

7 хв. ago

Прийняв за сміття. Працівник музею в Нідерландах випадково викинув артоб’єкт

У скляному ліфті Художнього музею Ліссера, Нідерланди, було виставлено артоб'єкт художника Александра Лаве під назвою «Всі…

15 хв. ago

Українцям масово відмовляють у субсидіях: які можуть бути причини

У разі наявності заборгованості за комунальні послуги виплати субсидії будуть припинені. Однак їх можна відновити після погашення…

22 хв. ago

Чергова підніжка від США: Байден відмовився їхати в Німеччину на «Рамштайн»

Президент США Джо Байден відклав свій візит до Німеччини через ураган "Мілтон", який найближчим часом…

31 хв. ago

Жодних заборон: як мобілізують чоловіків віком 50-60 років

В Україні тривають мобілізаційні процеси, відповідно до яких до українського війська призивають чоловіків віком від…

38 хв. ago