Гарріс відмовилася від двосторонніх переговорів з Путіним щодо припинення війни в Україні

В ході інтерв’ю в передачі “60 хвилин” (“60 Minutes”) віце-президентка США та кандидатка на пост глави держави від Демократичної партії наголосила, що “про майбутнє України має сказати Україна”.

Також Гарріс відзначила важливість дотримання Статуту Організації Об’єднаних Націй у мирному процесі щодо завершення російської агресії проти України.

“Не буде успіху в припиненні цієї війни без участі України та статуту ООН у тому, як виглядає цей успіх”, – сказала вона.

При цьому Гарріс ухилилася від відповіді, чи підтримає вона зусилля щодо розширення Організації Північноатлантичного договору або НАТО, щоб включити до неї Україну.

“Це всі питання, якими ми будемо займатися, якщо і коли це дійде до того моменту. Прямо зараз ми підтримуємо здатність України захистити себе від неспровокованої агресії Росії”, – зазначила вона.

Гарріс не оминула увагою й нещодавні заяви Дональда Трампа, що нібито за його президентства Путін би не розпочав широкомасштабне вторгення в Україну.

За її словами, якби Трамп сидів в Овальному кабінеті, то “Путін сидів би зараз у Києві”.

“Він говорить про те, що він може закінчити це в перший день. Ви знаєте, що це? Йдеться про капітуляцію”, – зазначила Гарріс.

Нагадаємо, у вересні віце-президентка США Камала Гарріс зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі. Під час бесіди вона підтвердила свою непохитну підтримку української сторони.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Коломойський постригся наголо, залишаючись вже понад рік в СІЗО

Чим більше часу олігарх Ігор Коломойський проводить у СІЗО, тим коротшим стає його волосся. На 13-му…

4 хв. ago

Під Вугледаром комбат вчинив самогубство, коли батальон відмовився іти в бій: деталі

В останній день оборони Вугледара скоїв самогубство командир батальону, бійці якого відмовилися виконувати бойове завдання. Як повідомляє "Суспільне",…

12 хв. ago

Трамп таємно дружить з Путіним і дзвонив йому у цьому році – Washington Post

Колишній президент та кандидат на наступних виборах у США Дональд Трамп таємно дружить з російським правителем Володимиром…

21 хв. ago

Ось це поворот: Україна почала видавати гранти на виробництво ракет – Федоров розповів подробиці

Україна цьогоріч почала видавати гранти на виробництво ракет. Наступного року плануються гранти на порохові заводи.…

30 хв. ago

На Дніпропетровщині стався землетрус

Ввечері у вівторок, 8 жовтня, в Україні стався землетрус. Поштовхи магнітудою 3,3 зафіксували в Дніпропетровській області. …

33 хв. ago

У двох категорій пенсіонерів можуть забрати виплати: чому і коли

У проєкті держбюджету на наступний рік передбачено, що деякі категорії осіб можуть втратити свої щомісячні…

38 хв. ago