“Ніяких кавказців там немає”: кадирівський полк “Ахмат” відмовився захищати Суджу

“Кадирівці” з полку “Ахмат” Росгвардії не стали захищати місто Суджа в Курській області, коли почалися бойові дії. Про це у своєму блозі розповів український журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, коли поруч із населеним пунктом почалися бойові дії, “кадирівці” не стали захищати його. Ба більше, через це російські невмотивовані строковики були змушені здатися в полон.

“Ну і як виявилося, коли почалися активні дії — ніяких кавказців там немає, а в полон здаються строковики російські, прикордонники, яких вкотре підставив Путін і російське командування”, — зазначив Юрій Бутусов.

Водночас, як зазначив Бутусов, за тиждень до цього спецпризначенці “Ахмату” влаштовували танці та безладну стрілянину в Суджі, чим викликали невдоволення місцевих жителів.

“Дуже розпіарений російський спецназ “Ахмат” кадировських тік-ток військ буквально тиждень тому — і це була гучна подія в Росії, коли група “ахматовців” стріляли в повітря, танцювали лезгинку в місті Суджа, був гучний резонанс у російських соцмережах, осуд, мовляв, поводяться як вдома кавказці в Суджі”, — розповів він.

Ольга Степанова

Recent Posts

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

4 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

6 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

23 хв. ago

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що про це відомо

В Україні існує необхідність у збільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення.  Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу"…

30 хв. ago

Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб…

35 хв. ago

Нардеп Юрій Камельчук написав заяву про вихід зі “Слуги народу”: які причини

Народний депутат Юрій Камельчук, який обрався до Верховної Ради від "Слуг народу", вирішив написати заяву…

40 хв. ago