“Скоро почнуть знімати танки з пам’ятників”: травневі втрати техніки росіян на фронті б’ють рекорди

Протягом травня втрати росіян на фронті в Україні колосально зросли до 390 одиниць техніки. Це щонайменше втричі більше, ніж напочатку війни і ніж загарбники можуть виробити.

Якщо ці темпи не сповільняться, то наприкінці року їм доведеться відправити на фронт танки з пам’ятників. Про це пише Deence 24.

Зазначається, що про колосальність втрат свідчить також і мізерний арсенал на параді у Москві 9 травня. Щомісяця українська армії знищує російську техніку, і цифра втрат росте стрімко. Тому, цілком може настати момент, коли військової техніки в Росії просто не буде. На таку думку експертів наштовхує і те, що нікого вже не дивують застарілі танки Т-54 і Т-55 на фронті. Проте були помічені й старіші моделі транспортників МТ-ЛБ і БТР-50.

Застосування загарбниками такого старого озброєння можу бути сигналом розвалу російських бронетанкових і механізованих військ, які змушені відправляти на війну техніку з усе більш “глибших” пострадянських складів.

Компенсувати втрати Росія може або виготовивши нові танки та транспортери, або знявши їх із військових складів і привівши до придатного для використання стану. Однак в обох випадках ці можливості дуже обмежені.

З березня по травень 2024 року росіяни втрачали 390 танків на місяць. Але наразі ці цифри зросли на 70% порівняно з першими двома роками війни, коли загарбники втрачали “всього” 270 таких бойових машин кожні 30 днів. І якщо раніше російська армія скорочувалася на 150 танків на місяць, тобто на 4 батальйони, то з березня це скорочення прискорилося до 260.

Водночас немає ознак того, що ситуація покращиться і в червні 2024 року. За перші три дні літа українці знищили 45 танків, тож за таких темпів Росія втратила б до 450 танків на кінець червня.

З даними аналітиків, річне виробництво танків у Росії не перевищує 390 одиниць, а з лютого 2022 року по грудень 2023 року до ЗС РФ було поставлено не більше 780 таких машин. І точно не більше 2000, як вказував Кремль.

Ольга Степанова

Recent Posts

3,5-метровий Дракула з величезними крилами: названо найбільшу істоту на Землі, що літає (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

7 хв. ago

Посилки з AliExpress стануть розкішшю: нові правила позбавлять дешевого шопінгу

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час…

15 хв. ago

Ізраїль готується до удару у відповідь на атаку Ірану: можлива дата

Ізраїльські військові готують "значну та серйозну" відповідь на ракетну атаку Ірану, яка відбулася минулого тижня.…

22 хв. ago

“Рандомайзер” і помилки в алгоритмах формування: що не так з повістками, які відправляють поштою

За допомогою Реєстру військовозобовʼязаних Міноборони формує повістки. Вони містять електронні підписи начальників ТЦК та СП…

31 хв. ago

Українці можуть жити в США під “тимчасовим захистом”: коли спливає його термін

У Сполучених Штатах зараз перебувають тисячі громадян України. Вони можуть жити та працювати там завдяки американській…

40 хв. ago

Зеленський розкрив, як спецназ СБУ готує наступний Рамштайн

Зараз триває робота політичних команд України та Сполучених Штатів для підготовки 25 зустрічі з питань…

48 хв. ago