Безугла різко висловилась про 8 Березня та мобілізацію жінок

Народна депутатка Марʼяна Безугла зробила заяву про 8 Березня та мобілізацію жінок, а також розповіла, хто зазвичай перемагає у війні. 

Відповідний допис вона зробила на своїй сторінці у Facebook. 

“8 березня побажаю українським громадянкам більше усвідомлення не тільки своїх прав, а й обов’язків. В Конституції немає двох видів громадян, і мобілізація мала б бути для жінок теж, принаймні на небойові посади чи оборонні підприємства”, — написала нардепка. 

Наразі ж ми маємо все більшу різницю реальностей, в яких живуть громадяни і громадянки в Україні, зазначила вона. За словами Безуглої, для жінок війни немає або ж їхня роль все більше підтримуюча і пасивна. 

“Для чоловіків — це війна / очікування мобілізації / відчуття дискомфорту і вини, що не “там” / реабілітація після поранень”, — додала вона. 

“Мобілізація все більше грузне в популізмі політиків, страху опинитися в бюрократичному пеклі ЗСУ без знання про свій шлях і нитті “нафронтниць” — ще однієї категорії громадянок, які активно відправляють в соцмережах українських чоловіків воювати”, — зазначила нардепка. 

Вона зауважила, що ми самі розтягуємо динаміку розвитку війни, оскільки розвиваємось повільно та тяжіємо до напівмір. А перемагає той, хто адаптується і змінюється швидше, вважає Безугла. 

“Перемагають винахідливіші. Системніші. Перемагає народ, не окремі генерали, батальйони і представники влади. Не чоловіки, не жінки. Народ. І якщо українські жінки не інтегруються у воєнізацію і боротьбу країни, ми програємо”, — написала вона.

Також нардепка висловила окрему подяку і шану всім українським жінкам, хто усвідомлює, що і як відбувається, та бере участь у наближенні перемоги як добровольці. “А також всім, хто не виїхав на “соціалочку” за кордон, а має мужність залишитись тут та долучається до підтримання економіки держави”, — резюмувала вона.

Скриншот

Нагадаємо, 7 березня народна депутатка Марʼяна Безугла розповіла подробиці розгляду Комітетом ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки законопроєкту про мобілізацію. Вона повідомила, що до голосування правок так і не дійшли. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Як врятуватись від спеки без кондиціонера: п’ять дієвих порад

Під час вимкнення світла у спеку особливо важко без кондиціонерів. Але є низка дієвих способів,…

17 хв. ago

Росія передала США “секретний план“ з умовами завершення війни в Україні

Український журналіст, телеведучий та політик Дмитро Гордон повідомив основні тези "секретного плану", який планує реалізувати…

30 хв. ago

Знову дистанційка: батьків та школярів уже попередили

Учні шкіл у Львівській області ризикують розпочати навчальний рік у дистанційному форматі, якщо навчальним закладам не дозволять…

39 хв. ago

До кінця року служити підуть усі: у Раді попередили українців – пакуйте рюкзаки

У Комітеті Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки оцінили, скільки військовозобов'язаних громадян…

53 хв. ago

Російський моряк перейшов на бік України й спалив ракетний корабель ВМФ РФ

Головне управління розвідки Міноборони України сьогодні, 3 липня, провело пресконференцію спільно із Легіоном "Свобода Росії".…

55 хв. ago

Світла майже не буде: Укренерго на завтра зробило найжорсткіші графіки

Українці давно звикли жити в умовах блекауту. Тут "дякую" варто сказати сусідові зі Сходу - він…

58 хв. ago