Україна запросила у США систему ПРО THAAD, винищувачі F-18 та безпілотники

Останній запит України на озброєння включає американські системи протиповітряної оборони, винищувачі F-18 "Hornet", безпілотники, а також вертольоти Apache і Blackhawk, згідно з документами, які 6 грудня потрапили в розпорядження журналістів агентства Reuters.

Як повідомляється, Міністерство оборони України представило “перелік озброєнь для задоволення потреб сил оборони України” під час закритого засідання Конференції з питань оборонно-промислової бази України та США в Міністерстві торгівлі у Вашингтоні, округ Колумбія.

Конференція з питань оборонно-промислової бази США-Україна зібрала у Вашингтоні понад 350 представників американських, українських та європейських промислових і урядових кіл з метою посилення співпраці та виробництва між американськими та українськими оборонними компаніями, а також збільшення загального обсягу виробництва озброєнь.

Україна також включила до списку деякі види озброєнь, які вона вже має на складах, такі як танки “Абрамс” і 155-міліметрова артилерія, а також деякі види озброєнь, такі як літаки F-16, безпілотні літальні апарати і ракети великої дальності ATACMS, які вона просила у попередніх запитах.

За повідомленням Reuters, до списку також увійшли деякі несподівані позиції, такі як транспортні літаки C-17 Globemaster і ударні вертольоти Apache виробництва Boeing, а також вертольоти C-130 Super Hercules і Black Hawk виробництва Lockheed Martin.

Список продовжують запити на винищувачі F-18 “Hornet”, три типи безпілотників виробництва General Atomics, включаючи MQ-9B Sky Guardian і систему протиповітряної оборони Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) виробництва Lockheed.

Звіт з’явився після того, як республіканці в Сенаті заблокували законопроект про додаткове фінансування, який включав допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, під час процедурного голосування 6 грудня. Пакет фінансування включає 61 мільярд доларів допомоги Україні.

Фінансування України стало джерелом суперечок серед американських законодавців в останні місяці, що поставило уряд на межу припинення роботи.

Напередодні голосування президент Джо Байден наголосив на нагальності ухвалення законопроекту про фінансування, оскільки допомога може закінчитися найближчими тижнями. Він наполегливо закликав Конгрес ухвалити законопроект до святкових канікул.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нові сюрпризи для ухилянтів: яке покарання вигадали у ТЦК

Представник комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов прокоментував зміни до законопроєкту щодо…

8 хв. ago

Коли будуть перші заморозки в Україні: синоптики розказали, коли очікувати похолодання

В Україну наближається потужний антициклон з півночі, що принесе суху та малохмарну погоду на початку…

15 хв. ago

Померла “найстаріша кішка світу”: скільки їй було років (фото)

Розі пішла з життя в коридорі квартири в Норвічі, Велика Британія, поруч із 73-річною власницею…

24 хв. ago

Як вибрати енергоефективний газовий котел: корисні поради

З наближенням опалювального сезону в Україні важливо подбати про те, щоб ваше житло було забезпечене надійним джерелом…

33 хв. ago

У Білгороді ліквідовано російського пропагандиста (відео)

У Білгороді 15 вересня зламали череп кремлівському пропагандисту Олександру Коробову на прізвисько Краб. Він помер…

41 хв. ago

Чоловік зіткнувся з ведмедем, залізши до його лігва: чим це закінчилося (відео)

Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…

52 хв. ago