ЗСУ зводять оборонні укріплення для захисту Дніпропетровщини від наступу росіян

Збройні сили України почали зводити укріплення поблизу Покровська на Донеччині. Вони готують захист Дніпропетровщини від росіян.

Про це пишуть OSINT-аналітики.

На знімках, які опублікував один із аналітиків, видно, що 23 інженерно-позиційний полк будує зуби дракона на сході. Він зауважив, що мати такі бригади для України вкрай важливо для підготовки ліній фортифікації.

“Кожен підрозділ має підготувати лінії відступу по периметру лінії фронту”, – пише аналітик.

Він звернув увагу, що чимало українських військових змушені лопатами копати позиції. На його думку, це може бути великою проблемою, бо на багатьох важливих ділянках фронту немає фортифікацій.

Аналітик порівняв якість російських і українських позицій і зауважив, що на наших ділянках фронту було надзвичайно мало окопів, а лише подекуди бліндажі. Сили оборони почали активно укріплювати позиції лише у січні 2024 року, коли побачили, що Авдіївка впала через відсутність захисту Степового на північ від міста.

Аналітик також оприлюднив карту, на якій видно, що ЗСУ тримають 4 лінії оборони Покровська.

На мапі він зобразив два кільця навколо Покровська. Аналітик зазначив, що росіяни зупинилися перед третьою лінією оборони ще півтора місяця тому, але припустив, що скоро вони можуть зводити окопи, щоб оборонятися на цих позиціях. Тож, за словами дослідника, саме через такі ризики Україна почала зводити оборонні укріплення біля Покровська. Нова лінія буде проходити на межі Донецької та Дніпропетровської областей, між селами Межова і Слов’янка.

Аналітик зазначив, що нові укріплення будуть проходити по лінії Слов’янка-Межова-Новопавлівка. Українці зможуть використати й річки. Кордон між Донеччиною та Дніпропетровщиною має також політичне значення, адже Дніпропетровщину росіяни не окупували зовсім, водночас як Донеччина є частково окупованою.

Аналітик також припустив, що інженерні бригади вже отримали замовлення на підготовку цих нових оборонних ліній. На мапі вже можна побачити окопи та протитанкові рови.

Крім того, Сили оборони звели оборонні кільця на вершинах пагорбів. Серед них є й Покровськ, що перетворює місто на фортецю.

Романчук Микола

Recent Posts

У Раді зробили нову заяву щодо зниження мобілізаційного віку до 20 років

Питання зниження мобілізаційного віку до 20 років немає на порядку денному ані Верховної Ради, ані Комітету…

4 хв. ago

Українці можуть отримати 10 окладів при виході на пенсію: у ПФУ голосили список щасливчиків

Деякі співробітники державних та комунальних установ можуть отримати спеціальну виплату в розмірі 10 посадових окладів. Про це…

7 хв. ago

Байден вирішив, як піти «красиво»: в США ухвалили рішення здати Україну

В Адміністрації президента США Джо Байдена вирішили, як він може піти красиво, відзначив член Українського…

38 хв. ago

Процес розвалу війська запущено: чим небезпечний заколот 123-ї бригади

Минулого тижня бійці 187-го батальйону 123-ї бригади ТрО самовільно покинули позиції на Донбасі та прибули…

41 хв. ago

Названо головну причину, чому США категорично проти членства України в НАТО

Financial Times розповіло про те, що нібито на Заході обговорюють сценарій щодо обміну територій України…

45 хв. ago

Росіяни святкують день народження людини, яка найбільше їх убила від часів Другої світової війни

Сьогодні, 7 жовтня, російський диктатор Володимир Путін відзначає день народження. Йому виповнюється 72 роки. За оновленими даними Генштабу,…

50 хв. ago