ЗСУ зводять оборонні укріплення для захисту Дніпропетровщини від наступу росіян

Збройні сили України почали зводити укріплення поблизу Покровська на Донеччині. Вони готують захист Дніпропетровщини від росіян.

Про це пишуть OSINT-аналітики.

На знімках, які опублікував один із аналітиків, видно, що 23 інженерно-позиційний полк будує зуби дракона на сході. Він зауважив, що мати такі бригади для України вкрай важливо для підготовки ліній фортифікації.

“Кожен підрозділ має підготувати лінії відступу по периметру лінії фронту”, – пише аналітик.

Він звернув увагу, що чимало українських військових змушені лопатами копати позиції. На його думку, це може бути великою проблемою, бо на багатьох важливих ділянках фронту немає фортифікацій.

Аналітик порівняв якість російських і українських позицій і зауважив, що на наших ділянках фронту було надзвичайно мало окопів, а лише подекуди бліндажі. Сили оборони почали активно укріплювати позиції лише у січні 2024 року, коли побачили, що Авдіївка впала через відсутність захисту Степового на північ від міста.

Аналітик також оприлюднив карту, на якій видно, що ЗСУ тримають 4 лінії оборони Покровська.

На мапі він зобразив два кільця навколо Покровська. Аналітик зазначив, що росіяни зупинилися перед третьою лінією оборони ще півтора місяця тому, але припустив, що скоро вони можуть зводити окопи, щоб оборонятися на цих позиціях. Тож, за словами дослідника, саме через такі ризики Україна почала зводити оборонні укріплення біля Покровська. Нова лінія буде проходити на межі Донецької та Дніпропетровської областей, між селами Межова і Слов’янка.

Аналітик зазначив, що нові укріплення будуть проходити по лінії Слов’янка-Межова-Новопавлівка. Українці зможуть використати й річки. Кордон між Донеччиною та Дніпропетровщиною має також політичне значення, адже Дніпропетровщину росіяни не окупували зовсім, водночас як Донеччина є частково окупованою.

Аналітик також припустив, що інженерні бригади вже отримали замовлення на підготовку цих нових оборонних ліній. На мапі вже можна побачити окопи та протитанкові рови.

Крім того, Сили оборони звели оборонні кільця на вершинах пагорбів. Серед них є й Покровськ, що перетворює місто на фортецю.

Романчук Микола

Recent Posts

Чи знизять мобілізаційний вік в Україні до 20 років. У Раді розкрили деталі

Верховна Рада не обговорює зниження мобілізаційного віку в Україні до 20 років. Про це заявив народний депутат…

5 хв. ago

Експерти розповіли, як під час купівлі розпізнати європейські автомобілі-потопельники

На українському ринку знову з’явилися свіжопригнані з-за кордону машини-потопельники, цього разу з європейського ринку. У…

13 хв. ago

Як виглядає найстаріший крокодил у світі, у якого понад 10 тисяч нащадків (відео)

Найстарший крокодил на планеті вражає не лише своїм віком, але й числом нащадків. Цей гігант,…

31 хв. ago

Мажор втік з курорту через переслідування офіціанта, який отримав від нього 500 євро на чай

Італійський відпочивальник, ім’я якого не розголошується, заприсягся ніколи більше не повертатися на Французьку Рив'єру. Це…

40 хв. ago

На таких машинах заборонять їздити: у Раді пішли на радикальні заходи

Вже найближчим часом в Україні можуть запровадити нову заборону для водіїв. Верховна Рада планує розглянути законопроєкт,…

46 хв. ago

КНДР анонсувала “нову еру”: експерти бояться, що справа йде до другої Корейської війни

Лідери Китаю та Північної Кореї пообіцяли посилити співпрацю двох держав, які відзначають 75-у річницю встановлення дипломатичних відносин.…

56 хв. ago