ЗСУ зводять оборонні укріплення для захисту Дніпропетровщини від наступу росіян

Збройні сили України почали зводити укріплення поблизу Покровська на Донеччині. Вони готують захист Дніпропетровщини від росіян.

Про це пишуть OSINT-аналітики.

На знімках, які опублікував один із аналітиків, видно, що 23 інженерно-позиційний полк будує зуби дракона на сході. Він зауважив, що мати такі бригади для України вкрай важливо для підготовки ліній фортифікації.

“Кожен підрозділ має підготувати лінії відступу по периметру лінії фронту”, – пише аналітик.

Він звернув увагу, що чимало українських військових змушені лопатами копати позиції. На його думку, це може бути великою проблемою, бо на багатьох важливих ділянках фронту немає фортифікацій.

Аналітик порівняв якість російських і українських позицій і зауважив, що на наших ділянках фронту було надзвичайно мало окопів, а лише подекуди бліндажі. Сили оборони почали активно укріплювати позиції лише у січні 2024 року, коли побачили, що Авдіївка впала через відсутність захисту Степового на північ від міста.

Аналітик також оприлюднив карту, на якій видно, що ЗСУ тримають 4 лінії оборони Покровська.

На мапі він зобразив два кільця навколо Покровська. Аналітик зазначив, що росіяни зупинилися перед третьою лінією оборони ще півтора місяця тому, але припустив, що скоро вони можуть зводити окопи, щоб оборонятися на цих позиціях. Тож, за словами дослідника, саме через такі ризики Україна почала зводити оборонні укріплення біля Покровська. Нова лінія буде проходити на межі Донецької та Дніпропетровської областей, між селами Межова і Слов’янка.

Аналітик зазначив, що нові укріплення будуть проходити по лінії Слов’янка-Межова-Новопавлівка. Українці зможуть використати й річки. Кордон між Донеччиною та Дніпропетровщиною має також політичне значення, адже Дніпропетровщину росіяни не окупували зовсім, водночас як Донеччина є частково окупованою.

Аналітик також припустив, що інженерні бригади вже отримали замовлення на підготовку цих нових оборонних ліній. На мапі вже можна побачити окопи та протитанкові рови.

Крім того, Сили оборони звели оборонні кільця на вершинах пагорбів. Серед них є й Покровськ, що перетворює місто на фортецю.

Романчук Микола

Recent Posts

Вілл Сміт під час зйомок “Людей у ​​чорному” потужно пукав: зірок довелося евакуювати

Всесвітньо відомий голлівудський режисер, який керував зйомками культового фільму "Люди в чорному" Баррі Зонненфельд розповів…

3 хв. ago

Пенсіонери про це не знали: як можна збільшити виплати на старості років

Пенсійна система України нині зазнає труднощів із наданням громадянам достатньої фінансової підтримки на пенсії, і…

12 хв. ago

Рішення прийнято: у Раді підтримали броню за гроші, які будуть правила

Заступник міністра економіки Віталій Кіндратів оголосив, що рішення про впровадження економічного бронювання в Україні вже…

20 хв. ago

Податок на пенсію в Україні: пенсіонерам пояснили, за що вони можуть не платити

В Україні доходи фізичних осіб оподатковуються надбавкою на доходи, які становлять 15% від доходів, що…

32 хв. ago

Українців тепер без їхнього відома виписують із квартир: як не стати бездомним

Раніше виписати людину з квартири чи будинку без її відома чи згоди було неможливо, а…

41 хв. ago

Учений намагався зупинити передчасне старіння і помер у 28 років: який вигляд він мав (фото)

Італійський вчений Семмі Бассо, який вивчав рідкісну хворобу прогерію, що спричиняє передчасне старіння, від якої…

49 хв. ago