ЗСУ контратакують під Покровськом, – Forbes

Сили оборони України проводять контратакуючі дії біля Покровська, у бік якого російські окупанти просуваються вже тривалий час з постійними штурмами. Підкріплення могло допомогти ЗСУ змінити тенденцію щодо наближення ворога до міста.

Про це повідомляє Forbes.

За даними американського видання, у певних контратаках недалеко від Покровська можуть брати участь щонайменше бригада Національної гвардії України “Кара-Даг”, 12-а “азовська” бригада та 93-я механізована бригада ЗСУ. Ефектом їх дій є уповільнення або невеликий відкат росіян на цьому напрямку.

Разом з тим Forbes не радить “очікувати миттєвих кардинальних змін” навколо Покровська.

При цьому у публікації вказується, що навіть втрата “імпульсу” для російських загарбників дає змогу українським захисникам “окопатися та зміцнити свої позиції навколо Покровська напередодні майбутньої зими”.

Як прогнозують в Українському центрі оборонних стратегій, битва за Покровськ “стане кульмінацією наступальної операції противника на південно-західному театрі військових дій у 2024 році”.

“Запеклі дії “карадазької” бригади у Селидовому, прифронтовому містечку на південний схід від Покровська, можуть бути найпомітнішими з останніх контратак”, – пише Forbes.

Зокрема, американське видання як приклад розповіло про ураження та взяття як трофеї бійцями бригади НГУ кількох російських танків, які намагаються проникнути в Селидове по головній дорозі зі сходу на захід до міста.

В Українському центрі оборонних стратегій звернули увагу, що без успіху в районі Селидове російські окупанти не можуть продовжувати наступ у бік Покровська.

“Але тепер, коли свіжі та добре оснащені українські війська знаходяться в Селидовому та атакують, російське захоплення Покровська – що колись здавалося неминучим – виглядає дещо менш імовірним”, – пише Forbes.

Коломієць Надія

Recent Posts

Підвищення податків в Україні можуть запровадити “заднім числом”, – нардеп

Податковий Комітет Верховної Ради прийняв до повторного першого читання версію урядового законопрєкту про підвищення податків (11416-д). Про це…

4 хв. ago

Моторошне видовище: жінка спіймала величезну стародавню рибу завдовжки 2,5 метра

Емілі Сонг з Техасу (США) спіймала стародавню рибу неймовірних розмірів. Габарити алігаторевої щуки перевершують показники найбільших…

12 хв. ago

Брюс Вілліс поводиться агресивно: близьких охопив страх

Про це мало хто знав, але здоров'я Брюса Вілліса почало погіршуватися ще майже десять років тому. У…

19 хв. ago

В Україні змінять базову підготовку бійців перед відправкою на фронт: Сирський розкрив деталі

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський анонсував зміни у базовій підготовці бійців перед відправкою на фронт. Про це…

28 хв. ago

Циклон “Борис” вже втрачає свою силу: синоптикиня розказала, як зміниться погода в Україні

Циклон "Борис", що спричинив потужні зливи в Європі, вже втрачає свою силу. Про це розповіла синоптикиня…

37 хв. ago

У Києві починається шторм, а за містом піщана буря вже заблокувала проїзд трасою

У Києві та області 16 вересня 2024 року оголошено штормове попередження. Вже самим найближчим часом…

44 хв. ago