“Укриттів немає”: працівник Курської АЕС розповів, як на станції готуються до можливого приходу ЗСУ

На Курській АЕС немає укриттів. Об’єкт охороняють лише жінки. “Панцирі” переїхали ближче до станції і увесь час відстрілюються.

Як на станції готуються до можливого приходу ЗСУ розповів неназваний працівник Курської АЕС. Його слова передають російські Telegram-канали.

У той же час серед співробітників Росгвардії, які охороняють Курську АЕС, залишилися одні жінки, а у керівництва станції немає плану на випадок удару.

“Охорона станції зазвичай прапорщики Росгвардії. Зараз сидять одні жінки, мабуть, чоловіків вони всіх зібрали, відправили туди (маючи на увазі так зване СВО, – прим. OBOZ.ua)”, – розповів він.

Сигнали ракетної небезпеки навколо АЕС майже не припиняються, інструкцій на випадок атаки на станцію співробітникам не дали. Евакуація також не планується.

“У червні з приводу ракетних небезпек ставили їм питання: притулків немає, куди подітися? Вони сказали, що треба ховатися, але не сказали, куди. Я так розумію, що вони взагалі не розглядають питання можливої ​​атаки. Говорять, що ми захищені, нас захищають наші війська. Атаки безпілотників – нереально, ми працюємо практично в бункері, у нас метрові стіни, і за два роки війни жодна ракета не вдарила сюди”, – повідомив співробітник АЕС.

Він додав, що на АЕС почалися звільнення, але не через атаки.

“Два блоки вже зупинили . Один у 2021 році, а інший у цьому, хоч паливо ще є. Гроші у концерну, мабуть, скінчилися, починають економити на людях. Із серпня скоротили оклад на 20%, і розмови ходять, що це не межа. Вони мають Запорізьку АЕС, куди гроші ллються відрами, хоча вона нічого не виробляє”, – повідомив співробітник Курської станції.

Українські війська після прориву кордону РФ у Курській області зайшли вглиб країни на 15 км, повідомляють Z-військори. За їхніми припущеннями, ЗСУ можуть підійти до Курської атомної електростанції, щоб тримати російське командування у напрузі. Наразі українські бійці знаходяться приблизно за 76 км від АЕС. Вночі місто Курчатів, де знаходиться станція, атакували БПЛА.

Наразі, у росіян продовжується істерія через втрату контролю у щонайменше чотирьох населених пунктах прикордоння у Курській області. Обстріли ведуться в районі міста Суджа, жителів було майже повністю евакуйовано. Станом на 15:00 у місцевих пабліках повідомили, що Суджа вже перебуває під контролем ЗСУ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago