Створюють умови для атак: ЗС РФ зосередили біля Покровська найбільше угруповання військ

Російські окупанти не припиняють спроби наступу на українські позиції по всій лінії фронту, зокрема йдеться про Донецьку область. Наразі на Покровському напрямку противник зосередив найбільше своє угруповання. Про це заявив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко в ефірі “Еспресо.TV”.

За його словами, зараз населені пункти Новогродівка і Гродівка є перепоною на шляху росіян до міст Покровськ і Мирноград і ситуація оцінюється як складна.

“На Покровському напрямку використовуються підрозділи зі складу групи військ РФ “Центр”, які були передислоковані ще в жовтні 2023 року. Це підрозділи 2-ї, 41-ї загальновійськової армії РФ, а також 90-ї танкової дивізії. Також мають підтримку і групи військ РФ “Південь”. Тобто там зосереджено найбільше угруповання, де одночасно сконцентровано 2 групи військ РФ. Їхній рух відбувається не тільки по трасі Т-05-11 у напрямку на Новогродівку”, — заявив Олександр Коваленко.

ЗС РФ зосередили в районі Покровська найбільше угруповання Фото: DeepStateMAP

Окремо аналітик додав, що у ЗС РФ є й інші завдання, серед яких стримування флангів. Вони хочуть вийти на лівий берег річки Вовча, але не можуть виконати це завдання командування вже тривалий час.

“Це їм дозволить створити умови для наступальних дій на Воздвиженку. Захоплюючи Воздвиженку, вони намагатимуться вийти на трасу 05-04. Усі ці дії пов’язані зі створенням умов у середньостроковій перспективі — це вихід на Покровськ та Мирноград. У короткостроковій перспективі для покращення умов щодо проведення наступальної кампанії у місті Торецьк та Торецькій агломерації”, — підсумував Олександр Коваленко.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

2 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

11 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

18 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

23 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

29 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

40 хв. ago