Дуже висока небезпека: росіяни вивели в Чорне море носії “Калібрів”

Російські загарбники після певної паузи вивели в акваторію Чорного моря відразу три надводних носії ракет “Калібр”. Про це повідомляють Сили оборони півдня України.  

“Ворог вивів в Чорне море три надводних ракетоносії, які спорядженні до 24  ракет типу “Калібр”. Рівень небезпеки дуже високий!” – наголошують українські військові.

Населення просять бути уважним до сигналів повітряних тривог. У випадку необхідності, оперативно переходити до укриттів та не нехтувати власною безпекою.

Ситуація в Чорному морі

Нагадаємо, 6 червня,  начальник прес-центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук повідомив, що російські окупанти після тривалої паузи вивели у Чорне море два великі десантні кораблі у супроводі ракетоносія.

За його словами, це – своєрідна подія, тому що давно ВДК Росії “моря не бачили”. Вийшли вони у супроводі підводного човна “Алроса”, який не є носієм крилатих ракет, та одного надводного носія крилатих ракет, який може мати на борту до 8 одиниць.

Також, за словами Плетенчука, останнім часом ворог для ударів по Україні застосовував виключно підводні носії крилатих ракет.

Ольга Степанова

Recent Posts

Начальник ТЦК назвав “бусифікацію” міфом: українці в коментарях шоковані

У соціальних мережах активно обговорюють відео де чоловіки примусово доставляються ТЦК. Ці ролики вже створили…

2 хв. ago

Усіх водіїв попередили: Рада готує новий “зимовий” штраф – за що хочуть карати

В Україні водіям готують новий сезонний штраф щодо обов'язкового використання зимових шин. Про це йдеться у законопроекті, пише портал…

13 хв. ago

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

22 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

34 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

43 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

53 хв. ago