Дуже висока небезпека: росіяни вивели в Чорне море носії “Калібрів”

Російські загарбники після певної паузи вивели в акваторію Чорного моря відразу три надводних носії ракет “Калібр”. Про це повідомляють Сили оборони півдня України.  

“Ворог вивів в Чорне море три надводних ракетоносії, які спорядженні до 24  ракет типу “Калібр”. Рівень небезпеки дуже високий!” – наголошують українські військові.

Населення просять бути уважним до сигналів повітряних тривог. У випадку необхідності, оперативно переходити до укриттів та не нехтувати власною безпекою.

Ситуація в Чорному морі

Нагадаємо, 6 червня,  начальник прес-центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук повідомив, що російські окупанти після тривалої паузи вивели у Чорне море два великі десантні кораблі у супроводі ракетоносія.

За його словами, це – своєрідна подія, тому що давно ВДК Росії “моря не бачили”. Вийшли вони у супроводі підводного човна “Алроса”, який не є носієм крилатих ракет, та одного надводного носія крилатих ракет, який може мати на борту до 8 одиниць.

Також, за словами Плетенчука, останнім часом ворог для ударів по Україні застосовував виключно підводні носії крилатих ракет.

Ольга Степанова

Recent Posts

До яких особистих даних військовозобов’язаних громадян може отримати доступ ТЦК

Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до закону про реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів "Оберіг".…

18 хв. ago

Закликами до мирних переговорів Орбан намагається зірвати підтримку Україні – ISW

Угорський премʼєр-міністр Віктор Орбан намагається переключити увагу західних країн з допомоги Україні на можливі мирні переговори з…

23 хв. ago

Джерело ціаніду: чому небезпечно їсти вишні з кісточками

Вишня – смачна та корисна ягода, улюблена багатьма. Але що робити з кісточками, які зазвичай ми…

34 хв. ago

Атака безпілотників у Росії: влада готує евакуацію населення

Вночі 7 липня безпілотники атакували Воронезьку область РФ, повідомив губернатор Олександр Гусєв. За його словами,…

39 хв. ago

Прогноз магнітних бур на 7-9 липня: якою буде сонячна активність

Магнітні бурі впливають на атмосферний тиск, через це деякі люди можуть відчувати головний біль, втому…

57 хв. ago

Занепокоєння та страх: союзники США не вірять, що Байден проживе ще чотири роки

Союзники Сполучених Штатів у приватних розмовах висловлюють гостру занепокоєність станом здоров'я президента США Джозефа Байдена. Їх…

1 годину ago