Російський генерал прямо заявив, що РФ планує напасти на Казахстан: в мережу злили запис

У мережі з’явилося голосове повідомлення російського генерал-лейтенанта Андрія Гурульова, де він говорить, що окупанти планують напасти на Казахстан. Він стверджує, що після подій в Україні казахи серйозно переживають, що їх країна буде наступною ціллю росіян. Втім, за його словами, відповідне “рішення вже є”.

Коротенький аудіозапис з висловлюванням Гурульова публікує російський Telegram-канал “ВЧК-ОГПУ”.

У семи секундах голосового повідомлення російський генерал-лейтенант стверджує, що “казахи будуть наступні”. Таке повідомлення, як повідомляє паблік, Гурульов відправив колегам з Держдуми.

“Казахи, надивившись на Україну, дуже переживають, що вони наступні… Але вони будуть наступні… у принципі, я думаю, рішення вже є”, – заявив Гурульов.

Які ще країни хоче забрати собі Росія

У лютому 2024 року Financial Times повідомляв, що Кремль готується до можливого вторгнення Китаю і вже відпрацював численні сценарії такого наступу. Зокрема, російські військові працювали над можливим застосуванням тактичної ядерної зброї на початковій стадії конфлікту з Китаєм.

У військових секретних документах, які згадуються в матеріалі, зазначено про поріг застосування тактичної ядерної зброї, який нижчий, ніж будь-коли раніше російська влада визнавала публічно. Ці документи складаються з 29 секретних військових файлів, які датуються періодом з 2008 по 2014 рік. Хоча документи датуються понад десятьма роками, експерти вважають, що вони залишаються актуальними для сучасної російської військової доктрини.

Експерти Інституту вивчення війни вважають, що президент РФ створює умови для майбутньої ескалації в Європі. Вони вважають, що заява Путіна про те, що Латвія, Естонія і Литва нібито “ображають росіян, викидаючи їх зі своїх країн”, може свідчити про його наміри “захищати їх”. Це викликає асоціації з подіями перед війною в Україні та в Грузії, коли Кремль виправдовував свої війни “захистом” своїх за кордоном. Такі слова Путіна є тривожним сигналом.

Аналітики вважають, що наразі це залякування, і Путін поки не готовий до рішучих кроків у Балтії. Проте країни регіону, а саме Естонія, Латвія та Литва вирішили створити спільну балтійську зону оборони на східному кордоні, де межують з Росією та Білоруссю.

Які країни вже готуються до можливого вторгнення Росії

У матеріалі німецького видання Bild зазначається, що в Німеччині змоделювали можливий сценарій нападу Росії на їхню країну в умовах повномасштабної війни в Україні. Таким чином уряд Німеччини підготував 13-сторінкову роботу для Бундестагу під назвою “Аналіз ризиків для цивільного захисту”. У цьому документі описується процес загрози з боку Росії, який призвів до початку війни, а також можливі наслідки такої ситуації.

У Нідерландах почали говорити про необхідність готовності до можливої війни з Росією. Головнокомандувач армії Нідерландів, генерал Мартін Війнен закликав громадян готувати запаси їжі та води на випадок “непередбачуваних обставин”. Він вказав на приклад країн, таких як Швеція, Фінляндія та Балтійські країни, які межують або знаходяться поруч із Росією. На відміну від них, сказав генерал, населення Нідерландів не готове до можливої війни.

Тим часом Україна і західні експерти говорять, що Росія готує новий наступ на нашу країну. Він можливий уже в травні-червні.

У зв’язку з цим Україні дуже необхідна допомога західних партнерів. NYT вважає, що зменшення запасів боєприпасів становить серйозну загрозу для нашої країни.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

14 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

19 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

19 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

19 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago