Міноборони замінить електронні повістки онлайн-рекрутингом: у чому різниця

Міністерство оборони України анонсувало проведення смарт-мобілізації. У нововведенні вбачають альтернативу електронним повісткам.

Заступник голови Міноборони Катерина Чорногоренко дала роз’яснення про те, що мається на увазі під смарт-мобілізацією. За її словами, охочий вступити до лав Збройних сил України громадянин, зможе буквально “у два кліки” подати заявку на військову спеціальність, що його цікавить.

Електронна платформа, на якій це можна буде зробити, наразі перебуває у процесі розробки, повідомила заступник міністра оборони України.

Катерина Чорногоренко уточнила, що такий підхід стане альтернативою електронним повісткам. Нагадаємо, таке нововведення у мобілізаційному процесі наприкінці минулого року пропонував міністр оборони України Рустем Умєров. Це викликало велике обурення у суспільстві.

Чорногоренко вважає, що рекрутинговий підхід у цій справі набагато ефективніший за мобілізаційний.

“Я вважаю, що людина має мати можливість мобілізуватися або підписати контракт саме до такого командира, якому він чи вона довіряє. Це – цільовий рекрутинг. Цивільна аналогія: коли після випуску з вишу за кращих студентів борються працедавці”, – додала заступник міністра оборони.

Оскільки сьогодні ЗСУ стали найбільшим роботодавцем України, у них також має бути можливість боротися за найкращі кадри, вважає Катерина Чорногоренко. Вона наголосила, що сьогодні у Силах оборони служить величезна кількість людей, які прийшли до армії із громадянського життя.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

49 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

50 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

52 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago