Загроза для 5 міст: окупанти кинули додаткові сили на нові напрямки

На Бахмутському напрямку збільшилась кількість застосування ворожої артилерії.

Основне завдання ворога на цьому напрямку полягає в захопленні міста Часів Яр для подальшого просування до Слов’янська, Краматорська, Дружківки та Констянтинівки.

Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” повідомив Майор національної гвардії, начальник штабу артилерії 4-ї бригади “Рубіж” Денис Нагорний.

Він зазначив, що ситуація в районі Бахмуту ускладнилась після відступу Сил оборони України з Авдіївки. Майор Нацгвардії наголошує, що після цього росіяни провели перерозподіл своїх сил на інші напрямки фронту.

“Розподіл сили відбувся на Богданівку, Іванівське, на кліщіївські висоти – це основні точки, де зараз ворог сконцентрував свої зусилля. Основною його оперативною задачею є вихід на межі Сіверський Донець – Донбас з наступним захопленням міста Часів Яр, тобто аванпосту донецької фортеці – це міста Слов’янськ, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ. Ворогу потрібні логістичні вузли. З боку противника діють штурмові групи повітряно-десантних військ РФ, які гарно підготовлені”, – зауважив Нагорний.

Начальник штабу артилерії 4-ї бригади “Рубіж” повідомив, що Силам оборони вистачає боєприпасів тільки для оборони. На даному напрямку збільшилась кількість застосування артилерії, в тому числі високоточних боєприпасів, як “Краснополь”. Нагорний також відзначає збільшення активності безпілотників.

“Але на цей час погода нам сприяє тому, що не завжди БПЛА можна використовувати в негоду, але в сонячну погоду можна спостерігати рої з FPV-дронів, дронів аеророзвідки противника. Триває паритет нашої відповіді на велику кількість застосування артилерії росіян. Тому що артилерійських пострілів нам вистачає тільки на оборону через затримку допомоги”, – наголосив Нагорний.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Через густий туман у Києві трапилось багато серйозних ДТП: подробиці та фото, відео

У суботу, 5 жовтня, Київ опинився в умовах густого туману, що спричинило значне ускладнення ситуації…

12 хв. ago

Окупанти будуть атакувати Запоріжжя: у ЗСУ спрогнозували, кили буде гаряче

Ситуація на Запорізькому напрямку неспокійна. Окупанти можуть активізувати штурми вже найближчими днями. Але прямо зараз активність росіян…

31 хв. ago

Українцям пропонують виживати на 3000 гривень: у владі кажуть – це реально

Проєкт державного бюджету на 2025 рік передбачає замороження соціальних стандартів через обмежені ресурси. Зокрема, підвищення…

43 хв. ago

Захід перейшов до потужного тиску на Зеленського з метою припинення війни – El Pais

Союзники України розпочинають новий етап тиску на Київ, щоб домовитися про закінчення війни. Про це…

51 хв. ago

“Це найкращий доказ”: кумедне відео зі сніговою людиною стало вірусним у соцмережах

Вірусна поява в лісах Оклахоми міфічної істоти Бігфута, схожої на снігову людину, викликала бурю емоцій в…

57 хв. ago

В Україну прийшов потужний циклон із півдня: прогноз погоди на 6 жовтня

У неділю, 6 жовтня, в Україні буде хмарно. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощів в Україні…

1 годину ago