Рекрутингу недостатньо: мобілізація залишається основним способом комплектації ЗСУ, — ТЦК

Мобілізація залишається основним способом комплектування Збройних сил України під час воєнного стану, тому що в умовах війни неможливо покрити потреби армії тільки за рахунок рекрутингу. Про це сказав представник Полтавського територіального центру комплектації та соцпідтримки (ТЦК) Роман Істомін в інтерв’ю “Телеграфу”.

Істомін зазначив, що рекрутинг — це процес відбору кандидатів на військову службу за контрактом. Він проводиться серед громадян із високим рівнем мотивації, які “чітко знають, чого вони хочуть”.

Представник ТЦК вказав на те, що найчастіше контракт підписують люди, які бажають стати професійними військовослужбовцями. Водночас він підкреслив, що подібний спосіб комплектації армії — прерогатива мирного часу.

За словами Істоміна, у воєнний час армія не може покрити свої потреби тільки за рахунок рекрутів. Він зазначив, що контрактна служба має вікові межі від 18 до 45 років, тоді як мобілізації підлягають громадяни віком від 27 до 60 років.

“Ніякого скепсису, є тільки реалії сьогоднішнього часу”, — сказав Істомін про рекрутинг.

Як зазначає представник ТЦК, на сьогодні рекрути й мобілізовані служать разом. За його словами, різниці в плані вимог до них від командира немає.

Нагадаємо, керівник Кременчуцького РТЦК Мирослав Волков розповів, як часто чоловікам потрібно проходити ВЛК. Він зазначив, що, згідно з наказом №402, військовозобов’язані громадяни в мирний час мають проходити ВЛК раз на п’ять років, однак до цього наказу внесли правку, згідно з якою проходити ВЛК треба щорічно.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

7 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

14 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

19 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

26 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

36 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

38 хв. ago