Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім “Шахедів“, використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють під вплив українських засобів радіоелектронної боротьби і падають на землю, не завдаючи шкоди. Про це в інтерв’ю “УП” розповів в.о. начальника управління комунікацій командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

Зокрема, Ігнат оцінив результати протиповітряного бою в ніч проти 5 жовтня. Він уточнив, що нині було збито лише три “Шахеди”, решта 10 БпЛА були локально втрачені у південних та північних регіонах. З високою ймовірністю, це могли бути дрони інших типів, ідентифікація яких, при виявленні, проводиться фахівцями землі.

Зокрема, росіяни все частіше використовують дешеві БпЛА, зокрема “Гербера”, які виробляються ворогом у трьох варіантах: дрон радіоелектронної розвідки, камікадзе, чи хибна мета. Як писало видання Defence Express, це дрон, який має фюзеляж із пінопласту і зібраний із досить низькою культурою виробництва, тому може “припиняти своє існування” самостійно, тобто падати.

У той же час Повітряні сили нагадують, що будь-яка повітряна мета ворога — лише точка, маркер на моніторах ППО, точно з’ясувати, що саме летіло і яке було корисне навантаження, можна лише уламками на землі.

У Повітряних силах також пояснили, що термін “локаційно втрачено” використовується щодо тих цілей термін, який зникає з радарів, а це, у свою чергу, означає, що вони або вичерпали запас палива, або впали під впливом засобів РЕБ Сил оборони.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Смерть, яка не знає міри: вчені розповіли про зв’язок популярних напоїв із розвитком раку

Вживання алкоголю здавна асоціюється з соціальними зв'язками і розслабленням, і багато хто колись вважав, що…

57 секунд ago

У Житомирі вздовж берега річки Тетерів зафіксовано масовий мор риби

У Житомирі зафіксували масовий мор риби вздовж берега річки Тетерів в районі Корбутівки. За цим…

5 хв. ago

“Великий удар під дих Москві”: нардеп Дунда запропонував ЗСУ зайти в Білорусь

Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що їм потрібно готуватися до війни, як уже зараз…

28 хв. ago

Жінку оштрафували на 140 тисяч гривень через ТЦК і забрали телефон

У Чернігівській області жінку оштрафували на 140 тисяч гривень за те що вона у місцевому…

41 хв. ago

Не наші методи: нардеп “Слуги народу” вважає, що гроші добровольцям ЗСУ не потрібні

Народний депутат Ігор Кривошеєв називає виплати військовим "неправильною мотивацією". Народний депутат від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв вважає,…

47 хв. ago

Через густий туман у Києві трапилось багато серйозних ДТП: подробиці та фото, відео

У суботу, 5 жовтня, Київ опинився в умовах густого туману, що спричинило значне ускладнення ситуації…

1 годину ago