Новий контрнаступ України: коли і якими силами він розпочнеться — The Times

Україна отримає можливість розпочати новий масштабний контрнаступ наступного 2025 року з новою технікою, яку вона отримує, і бригадами, які вона формує.

Про це у суботу, 5 жовтня, пише видання The Times.

У виданні прогнозують, що цього року росіяни продовжуватимуть наступ на південному сході України, де вони нарешті взяли місто-фортецю Вугледар, за яке боролися майже два з половиною роки. 

“Стратегічний автомобільно-залізничний вузол Покровськ може впасти цієї осені. Це повільна, кривава боротьба, в якій росіяни можуть втрачати більше тисячі людей на день, але вони зберігають свою динаміку”, – йдеться у публікації.

Російський наступ на Донбасі, за прогнозом The Times, досягне кульмінації та вичерпається, коли впаде Покровськ, після чого взимку триватимуть локальні бої, але у цей час обидві сторони будуть зайняті відновленням сил.

Український контрнаступ може розпочатися з новою західною технікою та сформованими новими бригадами у 2025 році.

У виданні припускають, що Україна також отримає дозвіл на використання американських ракет ATACMS більшої дальності та британських ракет Storm Shadow проти військових цілей у Росії.

“Навіть без них Київ використовує власні ракети та безпілотники в кампанії проти російських складів боєприпасів, яка вже дає результати”, – пише The Times.

Окрім того, з посиланням на першого заступника міністра оборони України генерал-лейтенанта Іван Гаврилюк, у виданні відзначили зменшення переваги росіян у вогневій потужності: на початку року росіяни могли випустити 8 артилерійських снарядів проти 1 українського, а на початку жовтня це співвідношення впало лише до 3 проти 1.

У The Times також відзначили збільшення західного виробництва боєприпасів та розвиток сектору оборонної промисловості. 

“Навпаки, російські союзники, такі як Китай, Північна Корея та Іран, очікують, що їм оплатять будь-яку допомогу, яку вони надають, ще більше виснажуючи скарбницю Москви”, – наголосили у виданні.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Усіх водіїв попередили: Рада готує новий “зимовий” штраф – за що хочуть карати

В Україні водіям готують новий сезонний штраф щодо обов'язкового використання зимових шин. Про це йдеться у законопроекті, пише портал…

10 хв. ago

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

19 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

31 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

40 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

50 хв. ago

3,5-метровий Дракула з величезними крилами: названо найбільшу істоту на Землі, що літає (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

59 хв. ago