Експерти назвали умову ефективного використання F-16 в Україні

Щоб використовувати західні винищувачі F-16, Силам оборони необхідно спрямовувати зусилля на ураження ворожої ППО в російському тилу і на окупованих українських територіях за допомогою західної далекобійної зброї. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни за 4 серпня.

“ISW продовжує оцінювати, що Україні знадобиться значна кількість літаків F-16, щоб розгорнути їх у масштабах, необхідних для успішної інтеграції винищувачів у ширшу систему протиповітряної оборони. Україні також необхідно буде продовжувати зусилля, спрямовані на ураження російських засобів протиповітряної оборони в російському тилу і на окупованій території України за допомогою наданої Заходом зброї дальнього радіусу дії, щоб мати можливість використовувати літаки F-16”, – пишуть експерти ISW.

Аналітики зазначають, що російські військові блогери відреагували на прибуття F-16, намагаючись применшити їхні потенційні наслідки на полі бою. Зокрема, деякі з них заявили, що західні та українські ЗМІ “роздмухують” прибуття F-16, щоб відвернути увагу від невдач на полі бою, і багато російських блогерів одразу перейшли до обговорення того, як російські війська почнуть націлюватися на літаки та знищувати їх.

Таким чином, пропагандисти прямо підривають російські інформаційні операції, спрямовані на те, щоб представити поставки F-16 та інших західних систем озброєнь як “червону лінію”, яку не можна перетинати.

F-16 – основні характеристики / Інфографіка: Главред

Аналітики зазначають, що країна-агресор Росія неодноразово доводила, що посилання на нібито “червоні лінії” є рефлекторною технікою управління, покликаною змусити Захід самоусунутися від надання Україні додаткової військової допомоги.

Від початку війни західні та українські політики неодноразово перетинали самостійно визначені Росією “червоні лінії”, не викликаючи значної реакції з боку Федерації, що, судячи з коментарів російських “військових” блогерів, станеться і у випадку з відповіддю РФ на постачання літаків F-16.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Telegram в Україні можуть закрити: що відомо про нову заборону і що буде далі

Після засідання Національного координаційного центру кібербезпеки було вирішено запровадити певні обмеження на використання Telegram, зокрема…

11 секунд ago

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

9 хв. ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

17 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

24 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

33 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

42 хв. ago