Рвуться з двох напрямків: ЗС РФ створили складну ситуацію під Купʼянськом, — Сирський

ЗС РФ штурмують українську лінію оборони у Харківській області у трьох точках. Під Куп’янськом ворог наступає з двох напрямків, наражається на спротив Сил оборони, але продовжує атакувати. Про те, що планує робити командування зі складною ситуацією на фронті, командувач ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський висловився у Telegram-каналі.

Сирський розповів про події, які відбуваються навколо Харкова. У дописі ідеться про Куп’янськ, розташований за 80 км на схід від обласного центру, про Вовчанськ (за 45 км на північний схід) та про Липці (за 20 км на північ). Особливо складно під Куп’янськом, заявив командувач, не пояснивши, які саме точки на лінії зіткнення найнебезпечніші.

Зі слів командувача, ЗСУ мають можливість втриматись. Для цього необхідно надати дві речі — достатню кількість боєприпасів та резерви, написав Сирський.

“Складна ситуація в районі Купʼянська. Противник намагається прорвати оборону наших військ з двох напрямків. Тривають жорсткі бої”, — ідеться у дописі.

Також генерал-полковник описав ситуацію на інших відрізках фронту на Харківщині. Зокрема, у Вовчанську ЗСУ тиснуть на ворога і вибивають його із захоплених територій. Під Липцями ворог концентрує сили і продовжує штурмувати, але успіху немає, наголосив командувач.

Наступ РФ на Харків — Сирський про ситуацію під Куп’янськом 5 червняФото: Скриншот

На онлайн-карті бойових дій DeepState можна побачити, що під Куп’янськом останні зміни лінії фронту відбулись 25–26 травня. Ворогу вдалось просунутись на сотню метрів між Табаївкою та Кислівкою, показують позначки. Крім того, росіяни атакують на відрізку між Берестовим та Коломийчихою (за 25 км на південний схід від Куп’янська). Під Вовчанськом та Липцями протягом першого тижня червня конфігурація боїв не змінилась.

Наступ РФ на Харків — ситуація під Куп’янськом та Вовчанськом станом на 5 червня Фото: DeepState

Тим часом у звіті Генштабу ЗСУ станом на вечір 5 червня не згадали про штурми ЗС РФ під Куп’янськом. Натомість повідомили про те, що найбільша кількість атак ворога відбулась у напрямку Покровська — 12 шт.

Ольга Степанова

Recent Posts

Жир може згоріти сам по собі: для цього не знадобляться ні дієти, ні спорт

Вчені вважають, що знайшли метод схуднення без фізичних вправ і зміни дієти. Чарівний метод зводиться…

17 хв. ago

Британський король прийняв відставку прем’єра Сунака

Прем'єр Великої Британії Ріші Сунак після програшу на виборах офіційно подав у відставку, яку прийняв…

27 хв. ago

Гасіть вже світло в сусідів: кияни гостро реагують на відсутність знеструмлень в будинках-щасливчиках

Під дописами-звітами компанії ДТЕК Київські електромережі мешканці мікрорайонів почали активно "здавати" сусідні будинки, у яких…

38 хв. ago

Гад якийсь: що відомо про нового коханого Наталі Портман

Рік тому весь світ уважно стежив за драмою, що розгорталася у родині Наталі Портман. У травні…

46 хв. ago

Мільйон доларів за свою людину на Львівській митниці: пасинку директора інституту судекспертиз повідомили про підозру

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру Назару Шептицькому, пасинку провідного судового експерта Олександра Рувіна. Він…

59 хв. ago

Байден попросив не планувати йому заходи після 20:00, щоб більше спати

У відповідь на недавні невдачі в публічних виступах, президент США Джо Байден закликав губернаторів-демократів утриматися…

1 годину ago