СБУ атакувала аеродром Морозовськ у Росії, мінімум 6 літаків знищено

Як зазначили джерела, на аеродромі базувалися фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М, Су-34 – саме такі літаки Росія використовує для того, щоб скидати КАБи по позиціях ЗСУ і прифронтових українських містах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на власні джерела.

“Результати спільної спецоперації вражають – знищено щонайменше 6 військових літаків РФ, а ще 8 зазнали суттєвих пошкоджень”, – розповіло джерело.

Окрім техніки, втрат зазнав і особовий склад військ РФ. Близько 20 окупантів були ліквідовані чи поранені.

“Це важлива спецоперація, яка значно скоротить бойовий потенціал рашистів”, – зазначає джерело.

Передісторія

Нагадаємо, що у Росії жалілися на масовану атаку безпілотників. За даними Міноборони РФ, російській ППО нібито “вдалося збити” 53 безпілотники у різних регіонах країни. Особливістю цього удару було те, що серед атакованих міст були ті, де розміщуються аеродроми. А саме: Морозовськ Ростовської області, Єйськ у Краснодарському краї та Енгельс у Саратовській області.

Першими вибухи чули у Морозовську, де базується аеродром, звідки злітають тактичні бомбардувальники, які несуть авіабомби. Там був найбільший наліт безпілотників – за російськими даними, мовляв, там “збито 44 дрони”. При цьому місцева влада повідомила про пошкодження електропідстанції.

Також влада РФ підтвердила атаку на Єйськ, де також розташований військовий аеродром. В місті нарахували щонайменше 10 вибухів. Крім цього, там чули звук автоматних черг у районі місцевого аеродрому та військового містечка.

Очевидці повідомляли й про вибухи в Енгельсі, де знаходиться база стратегічних бомбардувальників. Місцева влада стверджує, що “влучань немає”. Очевидці ж кажуть, що близько 05:00 чули звуки стрілянини, потім пролунав потужний вибух. Після чого увімкнулася сирена.

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

6 години ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

7 години ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

7 години ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

7 години ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

7 години ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

7 години ago