Байден веде переговори з Джонсоном про $60 млрд для України: що відомо

Адміністрація президента США Джо Байдена веде переговори зі спікером Палати представників Майком Джонсоном щодо пакета військової допомоги Україні.

Як пише Politico, у Байдена хочуть, щоб Джонсон виніс пакет розміром у 60 млрд доларів на голосування.

За словами двох чиновників адміністрації, Білий дім підтримував контакт з офісом Джонсона щодо допомоги Україні впродовж двотижневих канікул у Конгресі.

За інформацією джерела, Байден зі своєю командою прагнули дати Джонсону перепочинок, оскільки він очолює “примхливі” збори Республіканської партії з більшістю, що постійно скорочується.

В адміністрації Джо Байдена сподіваються, що їхній підхід може призвести до просування Конгресу в питанні голосування за пакет допомоги пізніше цього місяця.

Видання зазначає, що наразі невідомо, який вигляд має цей пакет.

Хто такий Майк Джонсон

Республіканець й затятий “трампіст” Майк Джонсон 25 жовтня 2023 року став новим спікером Палати представників Конгресу США. За Джонсона з Луїзіани проголосували усі 220 республіканців. Як зазначали ЗМІ, цей конгресмен голосував проти майже усіх ініціатив Конгресу з підтримки України. Втім, у процесі обрання на посаду спікера Джонсон сказав, що відкритий до переговорів щодо запиту президента Джо Байдена.

Наразі Джонсон відмовляється виносити на голосування законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню через “міграційну” суперечку з Білим домом.

Військова допомога від США Україні – останні новини

Палата представників Конгресу США повернеться з канікул 9 квітня та, ймовірно, розгляне законопроєкт про військову допомогу Україні. Документ може містити “деякі важливі нововведення”.

Як пише The Hill, спікер Палати представників Майк Джонсон заявив про можливість надання кредиту Україні. За його словами, ця ідея набула популярності, як спосіб підтримати Україну в такий спосіб, який міг би пом’якшити побоювання консерваторів з приводу надання додаткової допомоги.

Зазначимо, США не можуть виділити нове фінансування для допомоги Україні з осені 2023 року. Це пов’язано з розбіжностями між республіканцями і демократами з питань захисту кордону, фінансування якого увійшло до пакета з допомогою Україні, Ізраїлю й Тайваню.

Видання The Washington Post писало, що “політична дисфункція Вашингтона”, яка виражається в нездатності США вирішити питання військової підтримки України, може призвести до того, що Київ може отримати допомогу занадто пізно, коли вже буде складно не допустити катастрофи. У матеріалі йдеться про те, що впродовж року Україна може втратити “незліченну кількість життів”.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Готуйтеся вивертати кишені: податкова отримала доступ до всіх рахунків українців

З 30 вересня Державна податкова служба почне отримувати дані щодо стану рахунків громадян України від податкових органів…

3 хв. ago

Укрпошта отримала 70 тисяч повісток з QR-кодами та підписами ТЦК: кому розішлють

Міністерство оборони України за допомогою Реєстру військовозобов'язаних сформувало 70 тисяч повісток, переданих Укрпошті для оповіщення…

12 хв. ago

Начальник ТЦК назвав “бусифікацію” міфом: українці в коментарях шоковані

У соціальних мережах активно обговорюють відео де чоловіки примусово доставляються ТЦК. Ці ролики вже створили…

30 хв. ago

Усіх водіїв попередили: Рада готує новий “зимовий” штраф – за що хочуть карати

В Україні водіям готують новий сезонний штраф щодо обов'язкового використання зимових шин. Про це йдеться у законопроекті, пише портал…

41 хв. ago

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

50 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

1 годину ago