Весняну мобілізацію провалено? ТЦК дала чітку відповідь

Основним способом комплектування, як і раніше, залишається мобілізація.

Україні досі триває мобілізація і набір до армії йде планомірно, хоча й не так, як того хотілося б. На противагу інформації, яка розповсюджується у суспільстві довгий час, що мобілізація нібито провалена, є кілька фактів.

Про це речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін розповів в інтерв’ю “Телеграфу”. За його словами, якби мобілізацію було провалено, як про це йдеться, то ВСУ не отримували б поповнення вже кілька місяців, відколи пішли ці розмови.

“Але українці виконують свій обов’язок щодо захисту Вітчизни й далі виконуватимуть. Набір до армії йде планомірно. Можливо, не в тій кількості й не тій якості, як хотілося б, та й настрої суспільства не такі, як хотілося б. Але маємо, що маємо”, — сказав Істомін.

Також він додав, що попри рекрутинг, основним способом комплектування, як і раніше, залишається мобілізація.

“Так, могло б бути краще. Але критичного зменшення покликаних громадян у Полтавській області не спостерігається. Наша область приблизно нарівні з іншими виконує поставлені завдання. Планів, звичайно, не озвучуємо, як і того, скільки призвали до лав ЗСУ”, — пояснив речник..

Співрозмовник видання наголосив, що новий законопроєкт про мобілізацію потрібен для покращення показників та зняття напруги у суспільстві. Однак це не пов’язано з нібито провальною мобілізацією.

“Я не можу сказати, що так званий “новий закон про мобілізацію” готується тому, що мобілізація провалена. Очевидно, він необхідний для покращення якісних показників та зняття напруги в суспільстві”, — підсумував Істомін.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

58 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

59 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago