“Я думаю про цю заміну”: Зеленський вперше прокоментував можливість звільнення Залужного

Президент Володимир Зеленський вперше публічно прокоментував можливість звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це глава держави сказав в інтерв’ю італійському каналу Rai 1.

Журналіст запитав про чутки навколо звільнення головкома ЗСУ Валерія Залужного. Президент відповів, що розмірковує про зміну різних керівників.

“Це питання, яке стосується людей, які повинні очолити Україну. Однозначно потрібне перезавантаження, новий старт. Я маю на увазі щось серйозне, що стосується не однієї людини, а напрямку керівництва країни. Коли ми говоримо про це, я маю на увазі ротацію цілої низки державних лідерів, а не тільки в одному секторі, такому як військовий. Я думаю про цю заміну (звільнення Залужного – Ред.), але тут не можна сказати, що ми замінили одну людину”, – сказав Зеленський.

За його словами, якщо Україна хоче перемогти, то важливо “рухатися в одному напрямку” і “мати правильну позитивну енергію”.

“Якщо ми хочемо перемогти, ми всі повинні рухатися в одному напрямку, впевнені в перемозі, ми не повинні падати духом, опускати руки, ми повинні мати правильну позитивну енергію… тому я говорю про перезапуск, заміну, Я маю на увазі щось серйозне, що стосується не однієї людини, а керівництва країни”, – підсумував глава держави.

Нагадаємо, у Мережі останніми тижнями неодноразово ширилася інформація про те, що Валерія Залужного нібито мають звільнити з посади головнокомандувача ЗСУ. Згодом цю інформацію спростували в Офісі президента.

За інформацією The Washington Post, Валерій Залужний на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським розповів про проблеми, які успадкує ймовірний наступник головкома в разі його звільнення.

Yuriy

Recent Posts

Кабмін Шмигаля підтримав підвищення штрафів для водіїв до 25 000 грн

Кабінет Міністрів на своєму засіданні підтримав законопроєкт №11024, який передбачає заборону поїздок на автомобілях по…

13 години ago

У два регіони України йдуть похолодання, штормовий вітер та град: синоптик назвав дату

Червень увірвався в Україну високими градусами на тлі дощів та гроз. Проте вже незабаром спека поступиться…

13 години ago

Росія масовано вдарила по Україні: скільки ракет та “шахедів” збили

У ніч на 1 червня російські окупанти завдали потужного ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних…

13 години ago

Сонце готує новий удар по Землі: до чого призведе черговий спалах енергії

Сонячна активність невблаганно наростає, і наша космічна "подруга" готується до чергового потужного спалаху своєї неосяжної…

18 години ago

Чи можна пити каву на ніч: експерт зі сну розповів, кому це корисно

Зазвичай вважається, що вживання кави на ніч негативно впливає на сон. Однак Макс Кірстен, експерт зі сну…

18 години ago

Туреччина категорично проти відправлення військ НАТО до України: у МЗС пояснили чому

Поки країни НАТО обговорюють можливість відправлення іноземних військ до України, Туреччина висловилася категорично проти. Водночас влада…

19 години ago