З чим Путін ніяк не може змиритися: де ворог готується влаштувати ЗСУ пекло

Російські окупанти продовжують дотримуватися своєї стратегії тотального руйнування, як на українських територіях, так і в межах власної країни, зокрема в Курській області. Після того, як вони знищують усе на шляху, намагаються зайняти ті самі позиції, що були зруйновані, відзначив в ефірі Freedom військовий оглядач Денис Попович.

За словами експерта, загарбники продовжують застосовувати так звану “тактику випаленої землі”, яку вже використовують на Донеччині, і тепер планують повністю перенести її на власні території, зокрема в Курську область.

“Спочатку потрібно все розламати, розбомбити, рознести артилерією. Тільки потім вони намагаються зайняти позиції, які були рознесені таким ось чином. І ця практика, яка діє, наприклад, у Донецькій області, думаю, на 99% буде перенесена й уже переноситься в Курську область. Вони ж по-іншому не наступають. Спочатку руйнують, а потім намагаються зайти на позиції, які зруйнували, в надії на те, що ми їх залишимо, адже щебінь і будівельне сміття немає сенсу утримувати. З цієї причини, я думаю, те ж саме буде і в Курській області. Уже є. Зазвичай, росіяни розносять власні міста”, — сказав Попович.

Оглядач підкреслив, що збір військ у Курській області свідчить про плани Росії витіснити українські сили зі своєї території. Він зауважив, що говорити про те, що Росія відмовилася від цієї області, було б неправильно, оскільки російські війська концентруються в регіоні для виконання поставлених завдань.

Попович також припустив, що росіяни можуть спробувати здійснити наступальні операції в Курській області для витіснення ЗСУ. Він додав, що з іміджевої точки зору залишити українські війська на російській території для Путіна буде неприйнятним.

“Знайдуться люди, які будуть йому говорити про те, що, мовляв, робить українська армія в Курській області. Тобто, давайте це питання вирішувати: або обмінюватися територіями, або будемо їх звідти вибивати. Але якщо вибивати не виходить, значить потрібно, напевно, дипломатичним шляхом якимось чином цю проблему вирішити. Ось саме таким чином, напевно, ситуація і розгортатиметься”, — говорить експерт.

Коломієць Надія

Recent Posts

Влада несподівано змінила мобілізацію: у вас волосся стане дибки – українцям дали 7 днів

З'явилася інформація, що уряд України переглянув правила щодо термінів, протягом яких військовозобов'язані та резервісти мають…

1 хв. ago

На фоні останніх провалів на фронті Зеленському пропонують повернути Залужного

Протягом останнього часу ворог захопив Вугледар, Авдіївку, Гродівку, Новогродівку та Українськ. При цьому Курська офензива…

10 хв. ago

Податкова отримала дані про банківські рахунки українців за кордоном – деталі від Мінфіну

Україна здійснила перший міжнародний автоматичний обмін інформацією за стандартом Common Reporting Standard (CRS). Державна податкова…

18 хв. ago

Успадкувала багатство: “дешева” картина перетворила жінку на мільйонерку

На популярному телевізійному шоу Antiques Roadshow, яке спеціалізується на оцінці вартості антикварних речей, сталася надзвичайно зворушлива…

28 хв. ago

Як їсти бургер охайно: блогер розкрив крутий лайфхак

Бургери - улюблена для багатьох їжа, однак не завжди нам вдається їсти їх так, щоб не…

38 хв. ago

Як дожити до 100 років: найефективніші вправи для довголіття

Кожен має свої власні фітнес-цілі. Хтось прагне схуднути, інші бажають покращити фізичну форму. Але чимало…

46 хв. ago