Все вирішуватиметься у листопаді: до цього часу РФ влаштує терор на всіх фронтах

У жовтні Росія продовжує тиск, зазнаючи колосальних втрат, отримуючи контроль над руїнами українських міст та отруєною на десятиліття землею, каже політолог Олексій Копитько. При цьому він підкреслив, що масштаб тимчасово окупованої росіянами з початку року території можна порівняти з тим, що наші контролюють у Курській області.

“Території не можна порівнювати в лоб, міська агломерація та перетнута аграрна місцевість безумовно відрізняються. Факт у тому, що тональність дискусії створює видимість, начебто Москва захопила вже ¾ України”, — каже експерт.

За його словами, росіяни вкладають шалені зусилля у психологічний надлам українського суспільства.

“Точно продовжуватимуться удари по мирних містах. З високою ймовірністю до виборів у США вони ще раз спробують вибити енергосистему. Звірства (розстріли полонених) підсвічуватимуть. Щоб спровокувати обвал фронту (чутками про “здачу Донбасу” та ін.) та різке просідання тилу”, — каже Копитько.

Ось цього, каже він, допустити не можна, особливо зараз.

“Жовтень та початок листопада – архіважливий період щодо концентрації подій. Росіяни спробують форсувати, щоб на найближчий місяць забезпечити тло тотального розгрому України. Вони створюють для західних суспільств видимість безглуздості допомоги Україні та намагаються згуртувати свою групу підтримки, в якій далеко не все чудово”, — каже Копитько.

Експерт нагадав, що 12 жовтня – Рамштайн на найвищому рівні, а 22-24 жовтня – саміт БРІКС у Казані. За його словами, у цей період уточнюватимуть “коаліційні” позиції, які безпосередньо стосуються України.

“У листопаді нічого не скінчиться. Але в листопаді, за підсумками жовтня, викристалізуються рішення, які можуть бути жахливими для України, або терпимими. У тому числі – щодо обсягів допомоги, характеру гарантій тощо. Не варто про це забувати”, — каже Копитько.

Коломієць Надія

Recent Posts

Залужного було поранено на фронті після дзвінка з Офісу Зеленського: генерал ЗСУ розповів подробиці

За словами Сергія Кривоноса, колишній головком ЗСУ дістав поранення в травні минулого року внаслідок "прильоту"…

2 хв. ago

Врятував водій на джипі: в Одесі працівники ТЦК намагались запхати в машину чоловіка

В Одесі трапився інцидент за участю двох працівників територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Вони…

10 хв. ago

Водіям закрутили гайки: продаватимемо авто за новими правилами – вимоги посилили

1 жовтня 2024 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка змінює та вдосконалює процедуру комісійної…

21 хв. ago

Скандал: водопостачальна компанія оприлюднила персональні дані тисяч громадян

В Україні стався масштабний витік персональних даних з офіційного сайту одного з місцевих водопостачальних підприємств,…

30 хв. ago

Кейт Міддлтон “врятувала” принца Вільяма та зробила його щасливим, — ЗМІ

Кейт Міддлтон "врятувала" принца Вільяма після його "неблагополучного" дитинства і присвятила своє життя тому, щоб…

38 хв. ago

Субсидію заберуть ще й штраф вліплять: до ПФУ дали список, яку інформацію потрібно негайно повідомити

Механізм надання житлової субсидії в Україні має підтримати малозабезпечені верстви населення, забезпечуючи їм доступ до житлово-комунальних послуг.…

45 хв. ago