Обстріл Полтави: місцеві говорять про дрони РФ над містом, в СБУ спростовують чутки

Жителі Полтави стверджують, що бачили, як розвідувальні дрони росіян літають над містом. Але в УСБУ Полавщини стверджують, що не знали про те, що цьому району чи місцевому закладу загрожує обстріл. Про це повідомляє “Слідство.Інфо”.

Виконувач обов’язків начальника управління Служби безпеки України в Полтавській області Костянтин Семенюк під час брифінгу щодо російського влучання у Полтаві розповів, що СБУ не мала жодної інформації про загрозу обстрілу навчального закладу.

Однак місцеві розповіли журналістам, що ворожі дрони літали над Полтавою увесь тиждень.

“У нас тут дрони розвідувальні, а не ударні, з отакими от хрестами, літали весь тиждень. Я виходила на балкон, то й чула, і бачила”, — каже Аля, жителька Полтави. Слова жінки підтвердили й інші люди.

В СБУ на це уточнення зазначили, що такої інформації не мали. І вважають, що це може бути чутками.

В Інституті зв’язку, куди влучила ракета, було шість евакуаційних виходів, два з яких повністю обвалилися через російський удар.

“Вибухи пролунали за 2 хвилини до початку повітряної тривоги. На момент прильоту усі були на шляху до укриття. Найбільша кількість поранених серед тих, хто виходив через третій і четвертий евакуаційні виходи. Загалом у нас 6 евакуаційних виходів. Чотири з них гарантували безпеку людям, а два — повністю обвалилися”, — розповів начальник об’єднаного навчального центру військ зв’язку Ігор Міцюк.

Нагадаємо, ЗС РФ вдарили по будівлі Інституту зв’язку у Полтаві вранці 3 вересня. Повітряна тривога пролунала за лічені хвилини до цього, розповів депутат міської ради Полтави Сергій Каплін, який був в цьому ж районі міста.

Кількість загиблих внаслідок російського удару по навчальному закладу у Полтаві 3 вересня зросла до 53. Поранення дістали 298 людей. 25 осіб врятовано, 11 з них були деблоковані з-під завалів. На місці тривають рятувальні роботи. Під завалами можуть перебувати ще до 5 осіб.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

31 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

33 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

34 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

44 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

46 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

48 хв. ago