Військовий пояснив, скільки мобілізовані можуть воювати на “нулі”

В Україні триває дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Так, військовий 79-й ОДШБр Олександр Соколенко з позивним “Блогер” вважає, що потрібно встановити чіткі терміни служби. Він зазначив, що людина може воювати на передовій не більше року.

Про це стало відомо завдяки невеликому інтерв’ю Олександра з ведучими Наталією Нагорною та Юлією Кирієнком у проєкті “Наглядовий пост”.

Військовий “Блогер”, скріншот: YouTube

За словами військового, в Україні потрібна демобілізація, тому що на фронті є дуже багато втомлених людей, яким потрібний перепочинок.

“У всьому є свій розумний термін. Втомлена людина – марна. Дуже шкода, що зараз мобілізовані люди, які потрапляють до армії, вони йдуть назавжди. Невідомо, що і як. Якби у нас були терміни – нехай і більші. Але рік бойових. дій – це дуже багато”, – сказав “Блогер”.

Українські захисники, фото: Facebook

Військовий переконаний, що українські захисники мають мати змогу відпочити. Він додав, що дуже багато хто повернувся б до армії.

“Це підвищило б нашу ефективність. Людина б знала, що в неї є час відпочити. Я знаю таких хлопців, які підуть додому, вони відпочили б, а потім повернулися”, – сказав Олександр Соколенко.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

7 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

17 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

29 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

45 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

45 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

57 хв. ago