Дезертирство у ЗСУ набуває загрозливого масштабу – Deutsche Welle

Посилення мобілізації в Україні призвело до того, що на фронті виявляється все більше чоловіків, які не бажають воювати.

Про це пише “Deutsche Welle”.

Жодної користі ЗСУ це не приносить. Насильно мобілізовані солдати не прагнуть здійснювати подвиги, терпіти поневіряння, виконувати накази, та й загалом – боротися з окупантами на полі бою.

За даними Офісу генпрокурора, у першій половині 2024 року в Україні було відкрито 29,8 тис кримінальних справ, пов’язаних із втечею військових. При цьому 18,6 тис чоловіків, які опинилися на фронті, звинувачуються в самовільному залишенні військових частин, а 11,2 тис – у дезертирстві.

За весь 2023 рік було заведено лише 24,1 тис справ через втечу військових. У 2022 році чоловіки мали більше мотивації воювати – на втікачів з армії завели всього 9,4 тис справ.

Враховуючи, що чисельність ЗСУ 880 тис осіб, то нескладно підрахувати, що за час війни з армії втік щонайменше кожен 14-й боєць. Причому останнім часом кількість дезертирів постійно зростає.

Це наочно показує, який настрій панує у ЗСУ та у суспільстві. Чоловіки у країні масово ухиляються від мобілізації, роблять собі фальшиві довідки та бронь, тікають за кордон. Якщо не вдається ухилитися від служби і вони опиняються на фронті, то тікають уже з армії.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago