“Старі стираємо, створюємо недосвідчені”. Військовий розкритикував заяву Зеленського про формування 14 нових бригад

У лавах простих військових продовжує лунати критика командування Збройних сил і керівництва України. Зокрема, військовослужбовець негативно поставився до заяви Володимира Зеленського про комплектування 14 нових бригад.

Таку оцінку на своїй сторінці у Фейсбуці висловив боєць 93-ї зенітної мобільної бригади під псевдонімом “твій друг Стус”.

Чоловік вважає неправильним підхід, коли старі досвідчені механізовані бригади “стирають”, не даючи їм поповнення, а потім “розривають”, щоб “заткнути дірки” в нових підрозділах, які “просідають” під російськими атаками через відсутність бойового досвіду.

“Стираємо старі, потужні механізовані бригади. Не комплектуємо їх повним штатом. Створюємо купу нових, недосвідчених бригад. Нові бригади через брак досвіду просідають на фронті. Перемога”, – із сарказмом сказано в публікації, до якої прикріплено скрін новини про заяву Зеленського.

Нагадаємо, за словами Зеленського, Україна готова почати контрнаступ, коли Захід допоможе укомплектувати 14 нових бригад ЗСУ. Але поки що ці бригади не укомплектовані.

Раніше інший військовий писав, що командири дають особовому складу нереалістичні завдання, і це призводить до великих втрат.

“Уже просто аксіома війни: старші начальники повально не можуть/ відмовляються об’єктивно оцінювати можливості підлеглого особового складу. Унаслідок такої короткозорості/тупості/злочинної недбалості фантастичні завдання не виконуються, люди гинуть, випадають зі строю, а коли апетити зменшуються і доходить до реалістичних завдань – уже нікому їх виконувати”, – написав у соцмережах командир третьої роти 206-го батальйону тероборони Роман Кулик.

Ольга Степанова

Recent Posts

Усіх водіїв попередили: Рада готує новий “зимовий” штраф – за що хочуть карати

В Україні водіям готують новий сезонний штраф щодо обов'язкового використання зимових шин. Про це йдеться у законопроекті, пише портал…

11 хв. ago

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

20 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

32 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

41 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

51 хв. ago

3,5-метровий Дракула з величезними крилами: названо найбільшу істоту на Землі, що літає (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

60 хв. ago