“Негативний досвід”: через 2 роки війни ЗСУ почали воювати гірше, ніж на початку

Скандальний ексрадник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що українці стали воювати гірше, ніж на початку війни, попри те, що Сили оборони України отримали більше техніки та снарядів. За його словами, причина в “організаційних провалах” та у “втраті керованості та ефективності” державного управління.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі за підсумками розмови із російською опозиційною журналісткою Юлією Латиніною.

У цьому контексті Арестович згадав про закон про мобілізацію, який депутати не могли ухвалити пів року, “намагаючись виторговувати політичні бали, замість підтвердження своїх декларацій про “рятування країни під час війни за виживання з одвічним ворогом”.

За його словами, Україна відстала за темпами мобілізації та “постачанням озброєння, які були безпосередньо пов’язані з прийняттям закону”, а росіяни натомість зробили “стрибок у вдосконаленні своєї організації та освоєнні оперативного мистецтва, втраченого пострадянськими країнами після розпаду Союзу”.

“З такими темпами через два роки ми протистоятимемо армії зовсім іншого рівня. Якщо ж ми ухвалимо відповідні рішення у своїй армії зараз, то плоди будуть видні також через кілька років, але передумов до усвідомлення та прийняття таких рішень у нас не видно. Та й без реформування усієї державної системи це практично неможливо”, – заявив скандальний блогер, який наразі перебуває за кордоном.

Арестович припустив, що найближчим часом буде оголошено про припинення бойових дій та початок мирних переговорів, після чого в Україні відбудуться вибори.

“Якщо громадяни оберуть збереження самовбивчої ідеології, збереження корумпованої форми держави, де не цінують людей, то до 2027 року доведеться знову зустрічати в розкраденій країні путінську армію, яка буде вже зовсім по-іншому підготовленою”, – попередив він.

При цьому Арестович закликав проголосувати “за розворот держави обличчям до людей, де основний цінністю є вільна людина, за нову систему колективної безпеки”. Тоді, за його словами, “на Україну чекає зовсім інше майбутнє, де кожен почувається спокійно, маючи всі можливості до розвитку у своїй країні”.

Хто саме буде репрезентантом “хорошої ідеології” Олексій Арестович не натякнув, залишивши українців губитися в здогадах.

Ольга Степанова

Recent Posts

Найшвидший апарат NASA зіткнувся із Сонцем на швидкості 600 000 км/год і вижив

У NASA повідомили, що найшвидший космічний апарат у світі успішно пережив 20-те зближення з Сонцем…

8 хв. ago

Ключ до походження життя на Землі: вчені зробили важливе відкриття на Марсі

Марсохід NASA понад 10 років тому вперше виявив на Марсі наявність органічних молекул, які ховаються…

18 хв. ago

Мінімальну зарплату та пенсію в Україні заморозять: “Це буде катастрофа“

У держбюджеті на 2025 рік в Україні не заплановано підвищення мінімальної заробітної плати та прожиткових…

26 хв. ago

Дрони СБУ спопелили склад боєприпасів у Воронезькій області: знищені ракети, снаряди, набої

Бавовна наробила величезного галасу у Воронезькій області. Росіяни змушені оперативно проводити евакуацію населення, а боєкомплекти…

29 хв. ago

Можуть непоправно зіпсувати зуби: 6 найнебезпечніших стоматологічних трендів TikTok

Останнім часом люди дедалі частіше шукають у соцмережах, зокрема, у TikTok, різні поради, що допомагають…

42 хв. ago

Більше, ніж після Другої світової: The Economist підрахувало втрати окупантів в Україні – графік

Росія не оприлюднює кількість своїх солдатів, які були вбиті або поранені від початку її повномасштабного вторгнення…

43 хв. ago