Командування авіації Повітряних Сил очолить бригадний генерал Голубцов, – ЗСУ

Військовий льотчик, бригадний генерал і начальник управління підготовки авіації Сергій Голубцов очолить командування авіації Повітряних Сил Збройних сил України (ПС ЗСУ). Воно було створене в межах існуючої чисельності військовослужбовців управлінської ланки.

Про це повідомляє на Facebook-сторінку командування ПС ЗСУ.

“Це фаховий військовий льотчик, який добре знає справу зсередини, саме він нині очолить командування авіації Повітряних Сил, яке створено в межах існуючої чисельності військовослужбовців управлінської ланки”, – розповіли військові.

У ЗСУ також зазначили, що в результаті формування командування авіації ПС не відбулося збільшення ані кількості військовослужбовці в новій структурі, ані штабів.

У командуванні ПС пояснили, що зміна організаційно-штатної структури відбувається планово, відповідно до стандартів держав, які є членами НАТО.

“Відбудеться вона і в авіаційних частинах. Скажімо, бригада тактичної авіації стане авіаційним крилом і т.д.” – додали військові.

Крім того, у ПС нагадали, що кілька тижнів тому Голубцов в інтерв’ю “Радіо Свобода” висловлювався щодо винищувачів F-16 та “усього, що цікавить суспільство стосовно перспектив української військової авіації”.

Довідка: згідно з відкритими даним, Сергій Голубцов раніше служив командиром 114-ї бригади тактичної авіації (у період з 2011 по 2015 роки).

У 2020-му став начальником авіації Командування Повітряних сил ЗСУ. У 2022 році був призначений командувачем повітряного командування “Центр” ПС.

Голубцов на війні був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (2 травня 2022 рік) – за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Крім того, він є кавалером ордену Данила Галицького (6 грудня 2012 рік).

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Виїзд за кордон по-новому: для чоловіків все зміниться з 17 липня – попередження ДПСУ

Вимога до військовозобов'язаних чоловіків щодо оновлення військово-облікових даних спливає 16 липня. Після цієї дати правила виїзду чоловіків…

8 хв. ago

Втратили два Patriot і не захищають аеродроми: Безугла “рознесла” Повітряні сили і відповідальних за ППО

Нардепка Мар'яна Безугла знов накинулася з критикою на військових – цього разу дісталося Командуванню Повітряних…

17 хв. ago

З’явилась кумедна карикатура на зустріч Орбана з Путіним

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та російський диктатор Володимир Путін, які зустрілись у Москві, стали персонажами карикатури.…

28 хв. ago

Страшна сила: 7 зірок, які вважали свою зовнішність потворною

Прищі, нескінченні комплекси та проблеми з однокласниками – багатьом знайома така ситуація. Не є винятком і зіркові…

37 хв. ago

Повістки поштою: адвокатка розповіла, куди прийде лист щастя від ТЦК, якщо ви не оновили дані

З 16 липня ТЦК буде направляти повістки на останнє відоме місце реєстрації військовозобов’язаного, який не оновив дані.…

49 хв. ago

Щокін і Тадеєв: рослідувачі Схем знайшли українських власників санаторію Корал в окупованому Криму

Журналісти Схем провели розслідування і знайшли клон української компанії "Санаторій "Корал", перереєстрований після 2014 року за російським…

58 хв. ago