ТОП сезонних фруктів та овочів для здоров’я серця

Серед фруктів та овочів, які рекомендуються вживати влітку для здоров'я серця, - помідори, полуниця, чорниця, персики, абрикоси, кавун та цукіні.

Зареєстрований дієтолог Шеррі Грей (Sherry Gray) розповіла виданню  Verywell Health , що існує безліч літніх фруктів, які допоможуть зберегти серце здоровим.

Помідори  наповнені бета-каротином та лікопіном, які можуть знизити ризик серцевих захворювань та деяких видів раку. Вони також сприяють зміцненню імунітету та знижують ризик розвитку діабету 2 типу. Подавайте їх у салатах або як свіжу закуску з моцарелою і базиліком.

Полуниця  містить багато клітковини та води, що робить її корисною та насичувальною. Незважаючи на те, що вона солодка, в ній мало цукру, що робить її придатною для тих, хто страждає на діабет. Завдяки високому вмісту вітаміну С, марганцю, калію та фолатів полуниці допомагає боротися з вільними радикалами, що руйнують серце.

Чорниця  містить пігменти антоціани, які мають протимікробні та антиоксидантні властивості. Ці пігменти можуть допомогти покращити роботу мозку та захистити від хвороб. Чорниця також містить багато клітковини та вітаміну К, що корисно для здоров’я серця.

Персики  багаті на клітковину, вітамін С, вітамін А і калій. Дослідження показують, що вони можуть сприяти зниженню рівня холестерину та кров’яного тиску. Крім того, вони містять бета-каротин, поліфеноли та пробіотики, які допомагають боротися із запаленнями та знижують ризик хронічних захворювань.

Абрикоси  містять багато антиоксидантів та калію, сприяючи здоров’ю кишечника, очей та шкіри. Дієтолог Бетані Дорфлер рекомендує замінити абрикосами, посипаними корицею та заправленими йогуртом, нездорові десерти, щоб покращити здоров’я серцево-судинної системи.

Кавун  на 92% складається з води, але в ньому багато калію, лікопіну та клітковини. Лікопін може покращити кров’яний тиск і допомогти запобігти серцевим захворюванням. Спробуйте кавун з маринованою цибулею та сиром фета для унікального літнього салату.

Цукіні  містять багато калію, вітаміну С та клітковини, що сприяє підвищенню артеріального тиску та зниженню ризику інсульту та серцево-судинних захворювань. Цей універсальний овоч ідеально підходить для приготування локшини та інших страв.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Над Буковелем помітили дивний літак: фото викликали обговорення у мережі

Над Буковелем, популярним всесезонним курортом у серці Карпат, помітили літак, не схожий на військовий. Відповідні…

5 хв. ago

Путін «попереджатиме» українців про «Орєшнік». Пєсков повідомив деталі

Прессекретар глави РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що російська армія «відпрацьовує механізми оповіщення» українців про загрозу ударів балістичними…

13 хв. ago

Польща видає “сірі паспорти” для українців: хто має право і що потрібно для отримання

В Україні для громадян, які змушені були покинути свої домівки через війну та отримали статус…

20 хв. ago

Окупанти частково захопили Курахове, – аналітик BILD

Російські окупанти на даний час захопили 25% міста Курахове Донецької області. Про це повідомив експерт BILD з аналізу відкритих…

29 хв. ago

ГУР повідомили, чим насправді били по Дніпру: це не «Рубіж» і не «Орєшнік»

21 листопада 2024 року держава-агресор росія завдала удару по території України, застосувавши балістичну ракету ймовірно…

38 хв. ago

Порошенко прийшов на фільм про закатованих у Бучі в куртці за 6000$ – експерт заявив про цинізм політика

Лідер фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко вбрався у куртку люксового італійського бренду за 6000$ на…

46 хв. ago