The Hill: Росія йде ва-банк

Поки Захід тягнув із ухваленням рішення щодо нового пакету військової допомоги, ворог увесь цей час зміцнював свої позиції на Донбасі та Півдні України.

Журналіст видання The Hill Марк Темницький заявив, що зброя дальнього радіусу дії дозволить Києву завдавати ударів по військових об’єктах РФ та по складах із боєприпасами. Але щоби повністю припинилася війна, такої допомоги Києву буде недостатньо.

Поки Захід тягнув із ухваленням рішення щодо нового пакету військової допомоги, ворог увесь цей час зміцнював свої позиції на Донбасі та Півдні України.

Сюди варто віднести як самі рови та окопи, так і траншеї-лабіринти, що тягнуться на сотні кілометрів. Затримка з військовою допомогою Україні дозволила армії Путіна захопити Авдіївку та просунутися на інших ділянках фронту.

Варто відзначити і нещодавнє настання ЗС РФ на Харківщині. Щоб Україна вистояла у цій війні, Захід ще більше має посилити свою допомогу Україні.

Директор програми Chatham House Джеймс Ніксі заявив, що зараз Кремль йде у ва-банк, а ситуація у світі стане більш небезпечною та турбулентною.

Він також зазначив, що саме тому на Заході маємо розробити стратегію військової допомоги Україні, не варто боятися надавати Україні нові види зброї та військової техніки, щоб Київ зумів захистити себе та перемогти у війні проти Путіна.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Синоптик попереджає українців про перші заморозки: коли та де чекати

Поточний тиждень в Україні буде теплішим за норму, місцями дощитиме, але на заході країни буде…

4 хв. ago

В Україні можуть підвищити ще один податок, який сплачують усі: в Раді розкрили подробиці

Виявляється, що в Україні не виключено підвищення не лише військового збору (ставка 5%), але ще…

11 хв. ago

Путін підписав указ про осінній призов до армії: скільки людей планують набрати

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про початок осіннього призову на строкову військову службу від 1 жовтня. Під…

20 хв. ago

The Wall Street Journal припустила, коли Ізраїль розпочне наземне вторгнення до Лівану

Ізраїльські спецпризначенці здійснюють цільові рейди на півдні Лівану. Зокрема, вони збираючи розвіддані в межах підготовки…

29 хв. ago

Держава витратить мільйони на квартири для нових суддів

Вищий антикорупційний суд у 2025 році планує витратити близько 60 млн грн на закупівлю службових квартир для…

37 хв. ago

Розкіш мене не цікавить, а ось гроші – дуже: Моніці Беллуччі виповнилося 60 років

30 вересня 2024 року найкрасивішій італійці у світі виповнилося 60 років. Вік, коли вже не соромно…

45 хв. ago