“Сім кругів пекла”: чоловікам, які оновили дані, все одно вручатимуть повістки на вулиці

Військовозобов’язаним, які оновили свої дані через застосунок “Резерв+”, все одно можуть вручити повістку на вулиці. Особливо це стосується тих, хто перебуває у розшуку. Також до ТЦК мають завітати чоловіки з таким статусом, які перебувають за кордоном.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін. Він пояснив, що оновлення облікових даних через застосунок “Резерв+”, означає виконання норми закону, яка набула чинності з 18 травня. Але водночас людина може перебувати у розшуку через порушення правил військового обліку і також може бути направлена на ВЛК.

Лазуткін зазначив, що українцям за кордоном, які оновили свої дані онлайн, треба особисто прийти до ТЦК, якщо вони мають статус “у розшуку”. Наприклад, знялися з обліку в одному місці та не стали в іншому. Або юнакам, які виїхали за кордон до досягнення 17-річного віку і досі не стали на облік в ТЦК – це можна зробити тільки особисто, в Україні.

“Ми розуміємо, що невеликий відсоток українців, які перебувають зараз за кордоном, можна залучити до мобілізаційних процесів, що не всі планують повертатися до України. Утім, я нагадаю: українці, які перебувають за кордоном, залишаються нашими громадянами і, відповідно, на них розповсюджується законодавство, – наголосив Лазуткін.

Наразі, за словами Лазуткіна, понад 1,3 мільйона українців оновили свої дані через застосунок “Резерв+”. Серед них – 18 тисяч українців за кордоном, 190 тисяч жінок, 164 тисячі заброньованих чоловіків, понад 153 тисячі призовників та понад 90 тисяч людей з відстрочкою.

Ольга Степанова

Recent Posts

Схоже на казку: експерти назвали італійське місто, яке варто відвідати в жовтні

Якщо вам не пощастило отримати відпустку влітку, це не означає, що відпустка у жовтні не…

8 хв. ago

Зарплати українців зменшаться: вирахують в жовтні заднім числом

Народний депутат Ярослав Железняк заявив, що законопроєкт, який передбачає підвищення податків та військового збору, набуде…

14 хв. ago

Замість 900 гривень — 15 000 $: у Києві евакуатор “вдало” доставив автівку порушника, авто майже вщент

У Києві чоловіка оштрафували за паркування та евакуювали авто, але під час розвантаження, машину пошкодили, і збитки…

24 хв. ago

Війна стане ще більше “справою бідних”: без шансу на бронь та підтримку

Третій рік повномасштабного конфлікту приніс Україні чимало викликів: бізнеси страждають від нестачі робочої сили, а…

31 хв. ago

Чому в машині неприємно пахне та як це виправити: поради від експертів

Часто автомобілі можуть ламатися, однак інколи машина може видавати неприємний запах, який незрозуміло, звідки виникає. Експерти організації…

48 хв. ago

Які пальта носити восени 2024 року: сучасні тренди, які підкорюють модниць

У гардеробі кожної модниці має бути декілька варіантів верхнього одягу, які можна носити в залежності…

56 хв. ago