“Сім кругів пекла”: чоловікам, які оновили дані, все одно вручатимуть повістки на вулиці

Військовозобов’язаним, які оновили свої дані через застосунок “Резерв+”, все одно можуть вручити повістку на вулиці. Особливо це стосується тих, хто перебуває у розшуку. Також до ТЦК мають завітати чоловіки з таким статусом, які перебувають за кордоном.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін. Він пояснив, що оновлення облікових даних через застосунок “Резерв+”, означає виконання норми закону, яка набула чинності з 18 травня. Але водночас людина може перебувати у розшуку через порушення правил військового обліку і також може бути направлена на ВЛК.

Лазуткін зазначив, що українцям за кордоном, які оновили свої дані онлайн, треба особисто прийти до ТЦК, якщо вони мають статус “у розшуку”. Наприклад, знялися з обліку в одному місці та не стали в іншому. Або юнакам, які виїхали за кордон до досягнення 17-річного віку і досі не стали на облік в ТЦК – це можна зробити тільки особисто, в Україні.

“Ми розуміємо, що невеликий відсоток українців, які перебувають зараз за кордоном, можна залучити до мобілізаційних процесів, що не всі планують повертатися до України. Утім, я нагадаю: українці, які перебувають за кордоном, залишаються нашими громадянами і, відповідно, на них розповсюджується законодавство, – наголосив Лазуткін.

Наразі, за словами Лазуткіна, понад 1,3 мільйона українців оновили свої дані через застосунок “Резерв+”. Серед них – 18 тисяч українців за кордоном, 190 тисяч жінок, 164 тисячі заброньованих чоловіків, понад 153 тисячі призовників та понад 90 тисяч людей з відстрочкою.

Ольга Степанова

Recent Posts

Демократи звинувачують Ізраїль у втручанні в американські вибори, – The Hill

Члени Демократичної партії США дедалі більше підозрюють, що прем’єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаньяху намагається втрутитись у внутрішню політику…

56 секунд ago

Росія виключить “Талібан” зі списку терористів

У МЗС РФ повідомили про завершення правової роботи над виключенням "Талібану" зі списку терористів. Про…

10 хв. ago

Економічне бронювання в Україні: коли запрацює та яких змін очікувати

В Україні запроводять модель економічного бронювання. Наразі розглядають три моделі, рішення про це вже ухвалено - повідомив нардеп…

18 хв. ago

Щоб не було лиха: обов’язково робіть це перед кожною поїздкою на авто восени

Осінь є особливими проблемами для водіїв, оскільки нижчі температури, слизькі дороги і скорочений світловий день…

29 хв. ago

Шахрай-залицяльник виманив у українки 140 тисяч гривень: як йому це вдалося

Для жительки Рівненської області знайомство з чоловіком у соцмережі закінчилось втратою чималої суми грошей. Вона…

38 хв. ago

Експерти обрали головний колір 2025 року: ідеї, що надихають, для всіх сезонів

Агентство WGSN та його дочірня компанія Coloro представили основний колір 2025 року – темно-синій відтінок Future Dusk,…

46 хв. ago