“Сім кругів пекла”: чоловікам, які оновили дані, все одно вручатимуть повістки на вулиці

Військовозобов’язаним, які оновили свої дані через застосунок “Резерв+”, все одно можуть вручити повістку на вулиці. Особливо це стосується тих, хто перебуває у розшуку. Також до ТЦК мають завітати чоловіки з таким статусом, які перебувають за кордоном.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін. Він пояснив, що оновлення облікових даних через застосунок “Резерв+”, означає виконання норми закону, яка набула чинності з 18 травня. Але водночас людина може перебувати у розшуку через порушення правил військового обліку і також може бути направлена на ВЛК.

Лазуткін зазначив, що українцям за кордоном, які оновили свої дані онлайн, треба особисто прийти до ТЦК, якщо вони мають статус “у розшуку”. Наприклад, знялися з обліку в одному місці та не стали в іншому. Або юнакам, які виїхали за кордон до досягнення 17-річного віку і досі не стали на облік в ТЦК – це можна зробити тільки особисто, в Україні.

“Ми розуміємо, що невеликий відсоток українців, які перебувають зараз за кордоном, можна залучити до мобілізаційних процесів, що не всі планують повертатися до України. Утім, я нагадаю: українці, які перебувають за кордоном, залишаються нашими громадянами і, відповідно, на них розповсюджується законодавство, – наголосив Лазуткін.

Наразі, за словами Лазуткіна, понад 1,3 мільйона українців оновили свої дані через застосунок “Резерв+”. Серед них – 18 тисяч українців за кордоном, 190 тисяч жінок, 164 тисячі заброньованих чоловіків, понад 153 тисячі призовників та понад 90 тисяч людей з відстрочкою.

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

2 години ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

2 години ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

2 години ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

3 години ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

3 години ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

3 години ago