“Прилаштувати офіцерів у штаби”: Безугла знову “рознесла” Сирського – у чому причина

Безугла вважає, що головнокомандувач ЗСУ і Генштаб створюють нові бригади, “щоб загнати мобілізованих недонавчених людей і прилаштувати офіцерів у штаби”.

Народна депутатка Мар’яна Безугла продовжує “атакувати” Генштаб і українське військове командування.

На своїй сторінці у Facebook нардепка розкритикувала ситуацію, коли Генштаб і особисто головком Сирський створюють нові бригади.

“Головнокомандувач і Генштаб знову створюють ще нові бригади, щоб загнати мобілізованих недонавчених людей туди і прилаштувати офіцерів у штаби! Це значить, що досвідчені бригади на полі бою практично не відчують покращення мобілізації”, – зазначила Безугла.

За її інформацією, десантно-штурмові війська (ДШВ) прибрали з пріоритету поповнення. А спецпризначенцям ГУР, Командуванню Сил спеціальних операцій ЗС України заблокували переведення людей.

Нардепка вважає, що Генштаб намагається “загнати” усіх мобілізованих у піхоту і називає це “абсурдом”.

“Вже не кажу, що гроші взагалі не рахуються”, – обурюється депутатка.

За її словами, в робочій групі із законопроєкту про мобілізацію 2023-го підрахували, що створення нової піхотної бригади – це не менш ніж 20 млрд грн.

“Фактично, єдиний вихід для громадян, готових захищати свою країну в цій ситуації – не чекайте, поки вас кудись запхають, шукайте якісний підрозділ і призивайтесь туди, конкретно”, – радить Безугла.

Нагадаємо, що нардепка Мар’яна Безугла стала різко критикувати головкома ЗСУ Олександра Сирського і наближених до нього генералів. Наприкінці травня, повернувшись з фронту, народна депутатка назвала деяких генералів “злочинцями”, звинувативши їх у наступі РФ на Харківщину та провалі оборони на Покровському напрямку. Також вона попередила головкома Сирського про останній для нього “дзвіночок”.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Цілком очікувана лажа”: експерт оцінив ефективність БПЛА “Ланцет” на війні в Україні

Російська компанія Zala повідомила, що її баражувальні боєприпаси "Ланцет" з початку повномасштабного вторгнення вразили 2…

3 хв. ago

Кабмін дозволив ОСББ купувати генератори за програмою «Доступні кредити»

Кабінет Міністрів розширив дію програми «Доступні кредити» на придбання генеруючих установок об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків…

13 хв. ago

Скандал з київськими чиновниками та дітьми-сиротами спалахнув з новою силою: подробиці

У Києві скандал із втечею посадовців за кордон набирає обертів. Днями Уповноважений з прав людини Дмитро…

22 хв. ago

Нові правила економічного бронювання: які зміни запропонували в Україні

В Україні йдуть тривалі обговорення щодо економічного бронювання від мобілізації. У Верховній Раді нещодавно було зареєстровано два…

32 хв. ago

Без води по 17 годин: на Майорці вводять жорсткі обмеження в пік туристичного сезону

Муніципалітет Баньяльбуфар у горах Серра-де-Трамунтана на популярному балеарському острові Майорка в Іспанії обмежує споживання води для боротьби…

43 хв. ago

Світло буде постійно: Укренерго запровадило для кожної області свій графік – списки

З 9 по 24 липня в усіх областях будуть змінені графіки відключень. В кожній області…

44 хв. ago