Кулеба пояснив “мирну позицію” Китаю

Кулеба наголосив, що мирна позиція Китаю полягає в тому, щоб оцінити потенціал дій країн Заходу у підтримці України та очікувати, чим закінчиться агресія РФ.

Китай утримується від прийняття позиції щодо війни в Україні, оскільки для нього важливо знати результат протистояння. У випадку перемоги України, КНР буде обмежена у своїх діях. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час презентації книги “Війна і нові горизонти” у Києві, повідомляє Укрінформ.

Кулеба підкреслив, що розуміння позиції Китаю в Україні є недостатнім, і він також не претендує на повністю його розуміння. За його словами, Китай утримується через одну просту причину – для нього важливо, як завершиться конфлікт Росії з Україною.

“Якщо ця війна закінчиться навіть не перемогою Росії, але, скажімо так, нав’язуванням нею її стратегічної ініціативи, тобто коли роками вони будуть потроху наступати, а ми потроху відбиватися, попри всю допомогу, яку ми отримуємо, тоді, навпаки, це розв’язує руки Китаю”, – пояснив міністр.

ВІДЕО ДНЯPlay Video

Дмитро Кулеба зауважив, що логіка позиції Китаю значно ширша і в підсумку визначатиме долю світу. Наразі КНР спостерігає за реальними можливостями дій Заходу, зокрема, на що здатні Україна та її союзники.

“Тому зараз, якщо коротко, вони перебувають у позиції “ми за мир”, “за все добре проти всього поганого”. Але у цієї позиції є набагато ширша логіка, яка зрештою визначить долю світу, без перебільшення”, – підкреслив міністр.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

6 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

19 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

28 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

41 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

57 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

57 хв. ago