Загальна мобілізація: ТЦК будуть набирати до ЗСУ наркоманів та алкоголіків

Особам із різними видами залежностей дозволять служити не в бойових підрозділах. Після проходження медкомісії їм запропонують тилові посади, розповів виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павличенко.

Особи з різними видами залежностей, наприклад, від алкоголю і наркотиків, підпадають під мобілізацію. Їх можуть визнати придатними до армійської служби, розповів в ефірі каналу “Київ24” виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко.

Алко- та наркозалежні можуть служити у формуваннях, які не є бойовими підрозділами. Зокрема, це тилові посади: забезпечення логістичної та медичної допомоги.

Концепція такої ідеї полягає в тому, щоб переформулювати всі категорії захворювань за стандартами міжнародного класифікатора хвороб, додав Павліченко.

Зазначимо, що Павліченко говорить про наказ Міноборони №402, який регламентує роботу військово-лікарських комісій. Документ почав діяти з 4 травня, він передбачає скасування формулювання “обмежено придатний” до служби в умовах воєнного стану.

Цей пункт замінили в такій редакції: “придатний до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК, військових вишах, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони”.

Чоловіки віком від 18 до 60 років, визнані медкомісіями раніше як “обмежено придатні”, мають знову проходити ВВК. Для цього їм дається 9 місяців — до 4 лютого 2025 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

44 хв. ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

1 годину ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

1 годину ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

2 години ago

Суд РФ заарештував активи німецького банку Deutsche Bank

Під загрозою опинились також банки Unicredit та Commerzbank Арбітражний суд Санкт-Петербурга наклав арешт на російські…

2 години ago

Які криптовалюти найчастіше використовують злочинці: дослідження

Раніше більшість злочинців використовували біткоїн для розрахунків. Натомість останні кілька років перейшли на стейблкоїни. Це…

2 години ago