На Великдень будуть ракетні удари? Термінове попередження для українців

Незважаючи на очікування свята Великодня, українцям варто виявити особливу обережність і подбати про свою безпеку через високу ймовірність провокацій та повітряних атак з боку окупантів. Про те, що може чекати на громадян у неділю, пише ТСН.

У Центрі протидії дезінформації попереджають, що 5 травня в Україні існує велика ймовірність застосування ракет та безпілотників у містах країни. У зв’язку з цим у столиці та інших містах країни будуть посилені всі заходи безпеки, а у місцях зборів віруючих за порядком та безпекою громадян стежитимуть правоохоронні органи. Українців закликають цього дня не ігнорувати сигнал повітряної тривоги та по можливості дивитися богослужіння вдома.

За словами військового експерта Олега Жданова, прогнозувати, куди і чим може вдарити ворог, складно, але росія дуже обмежена зараз у ресурсах.

“Я б послався на генерала Буданова, який сказав, що у них ракет на кілька масованих обстрілів. Невелика кількість ракет”, – зазначив Олег Жданов і додав, що логіка ворога по завданню ударів часто важко піддається поясненню, особливо це простежується в останніх атаках по Одесі, Харкову, Сумам та Чернігову.

“Вони потрапили під роздачу. Ніхто навіть не припускав, що по Одесі вдарять позавчора, і вчора знову ракета прилетіла. Можливо, на Великдень ударять, 7 травня – інавгурація Путіна, 9 травня у них “перемога”… Вчора на російському ВДНГ відкрилася виставка західного озброєння, підбитого російською армією на полі бою в Україні, тож тут дуже важко сказати, коли”, – сказав військовий експерт.

Олег Жданов підкреслив, що у 5 травня зберігається висока ймовірність того, що відбудеться атака по мирних громадян, які святкуватимуть Великдень.

“На Великдень будуть великі скупчення людей, особливо у церков та інших культових споруд. І це велике свято — громадянські люди можуть піти на якісь гуляння, просто на прогулянку до міста і може статися як в Одесі. Одна ракета та велика трагедія”, – наголосив Олег Жданов.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ваш образ буде неперевершеним: як стилізувати джинсову спідницю влітку

За кілька тижнів починається літній сезон, а це означає, що пора задуматися про гардероб на…

2 хв. ago

29-річна жінка закінчить своє життя евтаназією у травні: як вона проведе останні хвилини

Жінка, яка ухвалила рішення закінчити своє життя, оскільки більше не може "впоратися" зі своєю психічною хворобою, пояснила,…

21 хв. ago

Магнітні бурі: прогноз на вихідні, 18-19 травня

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 18-19 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та…

30 хв. ago

Мобілізація по-новому: як працюватимуть в Києві ЦНАПи та які документи треба нести з собою

З 18 травня всі ЦНАПи Києва розпочнуть приймати відвідувачів для оновлення облікових даних військовозобов’язаних. Про готовність центрів…

32 хв. ago

З оголеними плечима: рідкісний портрет Кейт Міддлтон з’явився на виставці

У головній резиденції британських монархів у Лондоні 17 травня 2024 року відкрилася виставка «Королівські портрети:…

37 хв. ago

Суд РФ заарештував активи німецького банку Deutsche Bank.

Під загрозою опинились також банки Unicredit та Commerzbank Арбітражний суд Санкт-Петербурга наклав арешт на російські…

38 хв. ago