Всім водіям: готуйтеся до повісток та мобілізації – ви вже в базі

До Реєстру військовозобов’язаних, створення якого передбачає Закон 3549-ІХ щодо цифровізації військового обліку та впровадження Електронного кабінету військовозобов’язаного, внесуть різні персональні дані українців, у тому числі реквізити посвідчень водія.

Зокрема, в Реєстрі буде міститися інформація про серію посвідчення водія військовозобов’язаного (якщо, звичайно, у нього є посвідчення водія), номер посвідчення водія, дата видачі, орган, який видав документ, а також термін дії та категорія ТЗ.

Таким чином, інформація про військовозобов’язаного будуть з’являтися в Реєстрі одразу після того, як він складе іспити на отримання посвідчення водія та отримає їх. Усі українські водії потраплять до Реєстру військовозобов’язаних.

Загалом у Реєстрі військовозобов’язаних буде 33 категорії персональних даних, починаючи від ПІБ, статі, місця народження та місця проживання та закінчуючи відомостями про володіння іноземними мовами.

Реєстр планують поповнювати відомостями органів, які цим займатимуться, а також відомостями Міністерства юстиції, Державної міграційної служби, Прикордонної служби, Державної податкової служби тощо.

Призовник, військовозобов’язаний та резервіст зможуть дізнатися про те, чи потрапили вони до Реєстру військовозобов’язаних чи ні, зокрема, через Електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста. Там же буде видно відомості про військовозобов’язаного, які є в Реєстрі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Золота осінь повертається: Україну накриє тепло з Європи

Хоча осінь традиційно готує Україну до холодних температур, цього разу природа приготувала сюрприз. За даними…

5 хв. ago

У Польщі відбувається хвиля масових звільнень – ЗМІ

Кількість звільнених працівників у Польщі продовжує зростати. Про це пише газета Dziennik Gazeta Prawna. Експерти говорять про…

12 хв. ago

Бог шлюбу: Японець має 4 дружин, 2 коханок і 10 дітей

36-річний Рюта Ватанабе з північної префектури Хоккайдо, Японія, вирішив побудувати сімейне життя, яке кидає виклик…

43 хв. ago

Lufthansa отримала рекордний штраф за дискримінацію єврейських пасажирів

Авіакомпанія Lufthansa опинилася в епіцентрі скандалу після звинувачень у дискримінації, коли групі єврейських пасажирів відмовили…

49 хв. ago

Осінні канікули скасовано: деякі школярі залишаються без відпочинку

Українська система освіти опинилася під серйозним тиском через війну та енергетичну кризу, що змусило деякі…

53 хв. ago

Українці масово скуповують авто зі США: у тренді Tesla та Ford

Український ринок вживаних авто переживає справжній бум — у 2024 році американські машини стали особливо…

1 годину ago