Снайпер з вадами зору і гепатит у військових: Асєєв відверто про “факапи” ВЛК

Журналіст і письменник, експолонений бойовиків так званої “ДНР”, а тепер військовослужбовець Станіслав Асєєв відверто розповів, якими можуть бути наслідки скасування статусу “обмежено придатний” для військовозобов’язаних.

Про це він сказав у коментарі “Радіо Свобода.

Асєєв зізнався, що ставиться до такого рішення дещо зі скепсисом. Військовий припускає, що скасування “обмежено придатних” несе певні корупційні ризики з точки зору проходження ВЛК.

“Тому що невідомо, наскільки об’єктивно ВЛК буде оцінювати людей, які обмежено придатні і в який бік вони це будуть робити. Якщо будуть вони робити це з якоюсь користю, або все ж таки за станом здоров’я. Тому більшість побратимів, з якими ми обговорювали це, ставляться до цього скептично та з певною недовірою”, – зазначає Асєєв.

На його думку, існує ризик, що недобросовісні ВЛК можуть визнавати придатними до армії людей з великими проблемами зі здоров’ям.

“Я це бачу на власні очі, починаючи з “учебок”… Ця ситуація вже є в нашій армії, на жаль. І власне цей закон може це якимось чином виправити, якщо знову ж таки ВЛК будуть підходити більш об’єктивно, а не так, як я бачив це серед шляху на фронт, скажімо так… По-перше, я бачив людину, яка була з вадами зору, і її записали у снайпери, це майже анекдот. По-друге, я зіткнувся з людьми, вже коли лежав у лікарні, у них брали аналіз крові і виявляли гепатит. А це мала б виявити ВЛК, а не коли вони потрапили до “учебки”, – каже Станіслав Асєєв.

Нагадаємо, що в Україні остаточно скасували статус “обмежено придатний” до військової служби. Чоловіків зі статусом “обмежено придатний” зобов’язали повторно пройти ВЛК.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стало відомо, скільки повісток відправили “Укрпоштою” заброньованим та громадян з відстрочкою

Міністерство оборони за допомогою Реєстру військовозобов'язаних сформувало ще 70 тисяч повісток, які "Укрпошта" відправить військовозобов'язаним. Перші 6…

5 хв. ago

Схоже на казку: експерти назвали італійське місто, яке варто відвідати в жовтні

Якщо вам не пощастило отримати відпустку влітку, це не означає, що відпустка у жовтні не…

14 хв. ago

Зарплати українців зменшаться: вирахують в жовтні заднім числом

Народний депутат Ярослав Железняк заявив, що законопроєкт, який передбачає підвищення податків та військового збору, набуде…

20 хв. ago

Замість 900 гривень — 15 000 $: у Києві евакуатор “вдало” доставив автівку порушника, авто майже вщент

У Києві чоловіка оштрафували за паркування та евакуювали авто, але під час розвантаження, машину пошкодили, і збитки…

29 хв. ago

Війна стане ще більше “справою бідних”: без шансу на бронь та підтримку

Третій рік повномасштабного конфлікту приніс Україні чимало викликів: бізнеси страждають від нестачі робочої сили, а…

37 хв. ago

Чому в машині неприємно пахне та як це виправити: поради від експертів

Часто автомобілі можуть ламатися, однак інколи машина може видавати неприємний запах, який незрозуміло, звідки виникає. Експерти організації…

54 хв. ago