Куди їдуть “бусики” з ухилянтами, і що відбувається далі: копи розкрили деталі

В Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. У Нацполіції розповіли, що мають право затримувати тих, хто ухиляється від призову на військову службу за зверненням військкоматів, і доставляти їх до ТЦК і СП. Після цього ними складають адміністративні протоколи.

Про це у деталях українським журналістам розповів начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Максим Ахрамєєв.

ТЦК. Фото: скрін youtube

За його словами, Нацполіція розшукує людей лише після внесення даних до інформаційної системи. Він додав, що у постанові Кабміну прописано звернення ТЦК та СП до Нацполіції, після чого інформація про розшук ухилянта вноситься до єдиного обліку інформаційної підсистеми Нацполіції та розпочинається перевірка.

Бусик, скріншот: Telegram”Після встановлення таких осіб ми доставляємо – виключно доставляємо – до найближчого ТЦК та СП з метою з’ясування всіх обставин та складання адміністративного протоколу уповноваженим офіцером ТЦК згідно зі статтею 210 КУпАП”, – уточнив керівник департаменту НПУ.

Ахрамєєв додав, що у військкоматі уповноважений офіцер ТЦК та СП складає постанову про адміністративне правопорушення. Також встановлюються причини, з яких людина не з’явилася на порядку денному. Якщо він може довести, що це сталося з поважних причин, то адміністративну справу закривають. Якщо ні, йому загрожує штраф.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

14 секунд ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

7 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

13 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

19 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

29 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

31 хв. ago