Мобілізація жінок в Україні потрібна: воїн “Куба Лібре” із ЗСУ назвала причини

В Україні триває мобілізація в умовах повномасштабної війни проти РФ, і в нашій державі потрібно залучати до лав армії жінок.

Такою думкою поділилася воїн зі Збройних сил України, парамедик та дизайнер з позивним “Куба Лібре” під час інтерв’ю, повідомляє Hromadske. За її словами, зараз необхідно думати про те, як підготовлювати ґрунт під мобілізацію жінок, оскільки треба змінювати сам підхід до мобілізаційних заходів, всю систему, зокрема, має бути запроваджений професійний відбір.

“Думаю, що з часом у нас таки буде мобілізація жінок нарівні з чоловіками. Ми до цього просто ще не дійшли”, – сказала співбесідниця. Боєць додала, що, на її думку, “вмотивована жінка – це краще, ніж невмотивований чоловік”.”Жінки не завжди слабші за чоловіка. І не завжди ті, кого зараз примусово мобілізують, фізично сильніші за мене. Якщо жінка буде професійно виконувати свою функцію в армії, то вона буде приносити більше користі”, – заявила наша захисниця.

Нова мобілізація в Україні – що може змінитися

Наприкінці січня уряд подав у парламент проект закону, в якому було прописано посилення мобілізаційних заходів та “закручування гайок” ухилянтам. Зокрема, в документі пропонується запровадити мобілізацію з 25 років (зараз людей мобілізують з 27), тимчасово обмежувати права ухилянтів на кермування транспортом і накладати арешт на їхні цінності чи кошти.

4 лютого нардеп від партії “Слуга народу” Георгій Мазурашу повідомив, що подав у парламент альтернативний законопроект про мобілізацію. За словами політика, у цьому документі передбачено захист прав громадян та “припинення полювання на людей”.

Yuriy

Recent Posts

Трамп, принц Гаррі та багато інших: у мережі з’явився список гостей вечірок P Diddy (фото)

Популярного американського музиканта і продюсера Шона Комбса, більш відомого під псевдонімом P Diddy (Puff Daddy), звинуватили в…

8 хв. ago

Telegram створить свій аналог Youtube

Месенджер Telegram має намір запустити власний відеохостинг на зразок Youtube. Адміністрація платформи навіть оголосила конкурс на створення відеоплеєра,…

22 хв. ago

“Ми будемо біля ТЦК до ранку”. Ломаченко опублікував відео “знущання над усією Україною”

Колишній чемпіон світу з боксу у трьох вагових категоріях Василь Ломаченко у себе в соціальних мережах влаштував…

27 хв. ago

Циклон Finny накриє Україну: в яких областях очікувати сильні дощі

У неділю на Україну обрушиться циклон Finny, який принесе зливи та грози в західні, північні,…

33 хв. ago

Паста доктора Амосова: як правильно готувати суміш-панацеєю від усіх хвороб

У періоди, коли ми частіше стикаємося з інфекціями та застудами, добре дбати про свій імунітет,…

39 хв. ago

Що загрожує ухилянтам, які звертались до “мільйонерки” та голови МСЕК Хмельниччини

Ухилянтам, які користувались послугами затриманої голови МСЕК Хмельниччини Тетяни Крупи може загрожувати до 5 років ув'язнення. Зараз…

49 хв. ago