Росія може готувати “великий салют” до дня народження Путіна: що чекає Україну

Російські окупанти, ймовірно, накопичують крилаті ракети для завдання масованого удару по Україні на 7 жовтня, день народження диктатора Володимира Путіна. На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За словами Коваленка, Росія не застосовувала ракети морського базування “Калібр” уже місяць, що може свідчити про цілеспрямоване накопичення озброєння. Він зазначив, що це не привід розслаблятися, оскільки агресор може підготувати велику кількість ракет для масованого удару.

Експерт нагадав, що за період, починаючи з останнього використання “Калібрів” 26 серпня, росіяни могли виготовити понад 30 нових ракет. Що ж до ракет Х-101/555, які востаннє застосовувалися 4 вересня, то їхнє виробництво за цей час могло сягнути понад 60 одиниць.

“Наприклад, востаннє Х-101/555 застосовувалися 4 вересня. За цей час лише за допомогою власного виробництва у Росії виготовлено понад 60 одиниць ракет. А з огляду на останнє застосування КРМБ “Калібр” (26 серпня), можна говорити про накопичення вже понад 30 одиниць (за рахунок виробництва)”, — зауважив він.

Коваленко припускає, що накопичення ракет і обмеження атак у вересні можуть вказувати на підготовку до “великого салюту” на день народження Путіна або ж на спробу здійснити серію ударів, приурочених до початку опалювального сезону в Україні.

Варто зазначити, що день народження Путіна 7 жовтня неодноразово супроводжувався символічними діями та подіями з боку російської влади, тому сценарій масованого удару є цілком ймовірним.

“Очевидно, що, обмеживши удари у вересні, росіяни готують або “великий салют” на день народження воєнного злочинця Путіна (7 жовтня), або ґрунтовно готуються до опалювального сезону в Україні”, — пояснив він.

Романчук Микола

Recent Posts

Махінації на тендерах: екскерівниці Антидопінгового центру оголошено підозру

Ексдиректорку Національного антидопінгового центру підозрюють у нанесенні збитків державі на понад 10 мільйонів гривень через…

9 хв. ago

Масштабна розтрата коштів: за вагони, на яких піарився Кличко, переплатили 160 млн грн

Спеціалісти Державної аудиторської служби України провели аудит фінансової діяльності КП “Київський метрополітен” та виявили велику…

18 хв. ago

Главу МЗС Швеції в парламенті закидали помідорами пропалестинські активісти

Міністерці закордонних справ Швеції Марії Малмер Стенергард довелось покинути парламент після того, як пропалестинські активісти…

27 хв. ago

Від підозрілих вечірок до вбивств: сім найгучніших чуток про Пі Дідді

Скандал у Голлівуді навколо знаменитого репера Пі Дідді набирає все більших обертів. Йому висунули звинувачення в торгівлі…

36 хв. ago

Без “обману від держави”: що дасть новобранцям мобілізація без ТЦК, — нардеп

Постанова про мобілізацію без участі ТЦК дасть можливість командирам військових частин отримати на службу тих…

45 хв. ago

Пасажирський літак почав палати на зльоті: на борту було майже 200 осіб

Майже 200 осіб на борту Boeing 737 довелось евакуювати в італійському аеропорту Бріндізі після того,…

53 хв. ago